خدمت ارزشمند کارآفرین دزفولی به همشهریانش / جلوگیری از دو‌رریز محصول با طرحی ایده‌آل

یونس زارعی کارآفرین موفق دزفولی با اشاره به اهمیت صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی،گفت:صنایع تبدیلی کشاورزی یکی از حلقه‌های تاثیرگذار در زنجیره محصولات بخش کشاورزی است؛ اگر این زنجیره حذف شود بخش کشاورزی ناقص و مفهمومی ندارد.

به گزارش اهواز نوین، سخن از اشتغالزایی و کارآفرینی که به میان می‌آید، نه تنها بیشتر مردم بلکه بخش عمده‌ای از مدیران تصور می‌کنند این امر از رهگذر تاسیس صنایع سنگین به مانند پتروشیمی، فولاد و.. توسط دولت محقق می‌شود، این باور اما کاملا مردود است.

تجربه اقتصادی کشورهای گوناگون جهان از جمله چین، هند، ژاپن و… ثابت کرده است که بنگاه‌ها خرد و زود بازده بهترین گزینه برای ایجاد اشتغال وسیع و پایدار است. در این میان صنایع تبدیلی که از تکنولوژی بسیار ساده و معمولی بهره می‌برند نقشی اساسی در اشتغالزایی دارند؛ بهره‌گیری از صنایع تبدیلی موجب می‌شود تا برای محصولات کشاورزی ارزش افزوده ایجاد و امکان فروش این محصولات را در فصول گوناگون فراهم شود؛ صنایع تبدیلی به صورت شگفت انگیزی به اشتغالزایی کمک می‌کنند.

در این باره خبرنگار تسنیم با «یونس زارعی کارآفرین فعال دزفولی» به گفت‌وگو پرداخته است که با استفاده از صنایع تبدیلی فرآوری علاوه برکسب درآمد مناسب برای ۶نفر به صورت مستقیم و نیز برای ۱۳نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است.

فعالیت در صنایع تبدیلی

این کارآفرین اقتصاد مقاومتی دزفولی درباره علت رو آوردنش به عرصه صنایع تبدیلی، می‌گوید: یونس زارعی هستم؛ با توجه به اینکه خانوادگی کشاورز بوده و در امور کشاورزی فعالیت داشته تصمیم گرفتم در کنار فعالیت کشاورزی برای جلوگیری از مازاد محصولات کشاورزی کارگاه صنایع تبدیلی ایجاده کرده تا هم خدمتی به عرصه کشاورزی باشد و هم برای چندین نفر  استغالزایی کرده باشم.

سالانه بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی به دلیل مشکلات فرآوری از بین می‌رود

زارعی این فعال اقتصاد مقاومتی، یادآور شد: شهرستان دزفول به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب از لحاظ آب و هوایی به قطب کشاورزی کشور تبدیل شده و دارای ظرفیت بسیار بالقوه‌ای در بخش کشاورزی است. اما در مقابل صنایع تبدیلی به نسبت فعالیت کشاورزی بسیار کم است.

وی در ادامه با بیان اینکه هر سال با بی‌توجهی به این مسئله شاهد هدر رفت میزان قابل توجهی از محصولات کشاورزی هستیم و اغلب کشاورزان و باغداران مجبور می‌شوند محصولات خود را به قیمت بسیار ناچیز به فروش رسانند و متحمل خسارت‌های فراوانی شوند، تصریح کرد: یکی از راه‌های افزایش بهره‌وری در حوزه کشاورزی ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی است متاسفانه شاهد هستیم هر ساله بخش قابل توجهی از محصولات تولیدی کشاورزان در بخش‌های مختلف به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم  از بین می‌رود و خسارت‌های اساسی  به همراه دارد.

صنایع تبدیلی حلقه مفقوده بخش کشاورزی است

این فعال اقتصاد مقاومتی با اشاره به اهمیت صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی، اظهار داشت: صنایع تبدیلی کشاورزی یکی از حلقه‌های تاثیرگذار در زنجیره محصولات بخش کشاورزی است که به فرآوری محصولات بخش کشاورزی اشاره دارد در واقع از حلقه‌های مهم صنایع تبدیلی است که اگر این زنجیره حذف شود بخش کشاورزی ناقص و مفهمومی ندارد.

زارعی در ادامه به مزایای صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی، اشاره و بیان کرد: صنایع تبدیلی سبب ایجاد ارزش افزوده، افزایش اشتغال پایداری تولید در بخش کشاورزی، تنظیم بازار، ماندگاری محصولات، قابلیت انبارداری، صادرات کشاورزی فرآوری شده، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و همچنین افزایش درآمد کشاوران است.

وی در ادامه افزود: صنایع تبدیلی حلقه مفقوده بخش کشاورزی است؛ استفاده از صنایع تبدیلی سبب شده تا بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی دور ریز نشود.

اشتغال‌زایی برای۶نفر به صورت مستقیم

وی با بیان اینکه  قابلیت خشک کردن تمام محصولات کشاورزی از  صفی‌جات، میوه‌جات و سبزیجات را در فصول گونان داشته، گفت: در این باره برای ۶نفر به صورت مستقیم و ۱۳نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد اشتغالزایی کرده‌ام؛ از جمله محصولاتی که بسیار در دیگر استان‌ها استقبال می‌شود  لیموترش دزفول است که به عنوان لیموه اسلایس شده هم در آشپزی و هم برای دمنوش‌های گیاهی استفاد می‌شود.

 استفاده از صنایع تبدیلی؛ کشاورزان را به حق شان می‌رساند

زارعی کارآفرین دزفولی با بیان اینکه  استفاده از صنایع تبدیلی، کشاورزان را به حق شان می‌رساند، گفت: ما تاکید داریم حتما صنایع تبدیلی در کنار مزارع کشاورزی ایجاد شود؛ هم از لحاظ فنی و اقتصادی به صرفه بوده و هم با توجه به آسیب‌پذیری مواد خام در حین جابه‌جایی از فاسد شدن آنها تا حد امکان جلوگیری می‌شود. اگر صنایع تبدیلی توسعه پیدا کند و کشاورزی به سمت مدرن‌تری برود مشکلات کشاورزان حل می‌شود.

بنابراین با برنامه‌ریزی صحیح برای توسعه و حمایت از صنایع تکمیلی بخش کشاورزی مقادیر قابل توجهی از این محصولات در مراحل مختلف که زیان جبران ناپذیری به کشاورزان و اقتصاد کشور وارد می‌کند به ارزش افزوده تبدیل و با توسعه صنایع تبدیلی و بسته‌بندی می‌توان ضایعات محصولات کشاورزی را به حداقل رساند.

لازمه توسعه  کارآفرینی حمایت است

زارعی با اشاره به پرداخت وام‌های اقتصادی مقاومتی از سوی بسیج سازندگی سپاه دزفول، ابراز کرد:  برای توسعه کارم تنها جایی که کمک و مشکلات من را پیگیری می‌کند بسیج سازندگی سپاه دزفول است. متاسفانه  از لحاظ اداری نه صنف کشاورزی در دزفول نه جهادکشاورزی این  شهرستان حمایتی از این دست‌ها کار نمی‌کنند.

لزوم ایجاد اتحادیه‌های صنفی صنایع تبدیل در دزفول/تهیه طرح جامع توسعه صنایع تبدیلی امری ضروری است

وی در ادامه به ضرورت ایجاد اتحادیه و انجمن‌های صنفی صنایع تبدیل اشاره کرد و افزود: برای پیدا کردن مشتری عمده (عمده فروش) و فروختن محصول به او باید زمان زیادی را صرف بازار کرد. برای جلوگیری از موازی کاری‌ها و ایجاد تصویری دقیق از ظرفیت‌ها بالای شهرستان دزفول در حوزه کشاورزی و حوزه صنایع تبدیل باید طرح جامع توسعه این صنایع تهیه و تدوین شود.

وی در ادامه عنوان کرد: اشباع شدن بازار هنگام برداشت یک محصول خاص در بازه زمانی محدود است به طوری که هر سال شاهد سریال تکراری خسارات کشاورزان و باغداران هستیم. در راستای تغییر نظام سنتی بازار محصولات به بازار مدرن هستیم که در این زمینه نیاز است اتحادیه‌ها و تشکل‌ها به صورت تخصصی به این مسئله ورود پیدا کنند و با مدیرت فروش و جبران سازی بازار با خرید تضمینی محصول‌های کشاورزی انجام شود.

نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی یک ضعف اساسی است /صنایع دستی نقط قوتی برای کشاورز است

زارعی کارآفرین دزفولی، با بیان اینکه صنایع دستی نقطه قوتی برای کشاورز است،  اظهار داشت: صنایع تبدیلی در کنار کشاورزی  می‌تواند تنظیم کننده بازار و فعالیت‌های کشاورزی باشد که اگر محصول در بازار خریداری نشد یک جایی دیگر هست که محصولش را خریداری و خشک کند و روانه بازار کند.

وی در ادامه  گفت: همچنین صنایع دستی باعث می‌شود کشاورزی دچار سردرگمی و ضرر و زیان نشود و نیز از جهتی هم اشتغالزایی جانبی در کنار فعالیت کشاورزی می‌شود و هم محصولات کشاورزی که به صورت مازادی که می‌مانند هدر نمی‌رود.

رسانه‌ها برای آگاه سازی مردم باید اقدام کنند

زارعی کارآفرین دزفولی با بیان اینکه باید فرهنگ‌سازی بشود، گفت: مشابه محصولات ما در بازار زیاد است که به صورت آفتاب خشک (پشت بام خانه یا درزمین‌های کشاورزی) خشک کرده، و با قیمت ارزان‌تر روانه بازار می‌کنند؛  این در صورتی است که خشک کردن محصولات از طریق صنایع دستی استاندار، بهداشتی، اصولی و با تجهیزات مدرن است. رسانه  باید برای بازاریان و مشتریان فرق محصولات  آفتاب خشک و صنایع دستی که به صورت کاملا بهداشتی و استاندار است را آگاه سازی و فرهنگ‌سازی کنند.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of