نرگس بهبهان حال و روز خوبی ندارد / گل‌هایی که در سایه بی‌تدبیری مسئولان پژمرده می‌شوند

صنعت گل نرگس همیشه با انبوهی از مشکلات روبرو بوده و همه ساله با نزدیک شدن به فصل برداشت، جلسات گوناگونی برای چاره اندیشی گرفته می‌شود ولی این صنعت با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند.

به گزارش اهواز نوین از بهبهان، هر ساله شهر پر آوازه بهبهان در ماه‌های دی و بهمن لباسی آغشته به عطر این گل بی خار به تن کرده و خود را مهیای میزبانی از علاقه‌مندان به این صنعت می‌کند.

یکی از قدیمی‌ترین نرگس‌زارهای طبیعی ایران در شهرستان بهبهان است که قدمت آن به قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد که از دیرباز تاکنون این گل را منتسب به این شهرستان می دانند.

این گل همواره در طول سالیان متمادی بر اساس گفته صاحبان این صنعت علی‌رغم برگزاری نشست‌های متفاوت نتوانسته جای خود را میان مسئولان مربوطه باز کند.

مشکلاتی که پشت وعده و جلسات توخالی گم می‌شوند

یکی از نرگس کاران با سابقه بهبهانی که شغل پدری او نیز کشت نرگس بوده است در گفت و گو با خبرنگار تسیم اظهار داشت: گل نرگس یک ظرفیت عظیم اما مغفول مانده است که به جرات اگر متعلق به شهر یا استان دیگری بود تا الان صدای آن به کشورهای غربی هم رسیده بود.

وی افزود: شما دقت کنید فقط در حوزه اشتغال‌زایی اگر بخواهیم بحث کنیم بیش از یکهزار نفر بصورت مستقیم درگیر این کار می‌شوند ولی کسی به آن توجهی نکرده و همه فقط به برداشت آن نگاه می‌کنند اما هیچکس به فکر بازاریابی، صادرات و شرکت در فستیوال‌های گل نیست.

آقا سید در ادامه بیان کرد: در چند سال گذشته آقایان مسئول فقط به فکر برگزاری جلسات بی سر و ته و پر کردن صورتجلسات از مصوبات اجرا نشده دل خوش کرده و متاسفانه این میان فقط ما همه ساله رنج کشیده و متضرر می‌شویم.

۳ مشکل عمده و اساسی نرگس‌کاران

 مفید یکی دیگر از جوانانی است که زمین خود را به کشت گل نرگس اختصاص داده که در گفت و گو با خبرنگار تسنیم گفت: ما در هر هکتار قریب به ۷۰ هزار شاخه گل به دست می‌آوریم که ۲۵۰۰تن آن در شهرستان به فروش می‌رسد و ۷۰ درصد آن مازاد نیاز بر مصرف است.

وی تصریح کرد: متاسفانه با وجود این ظرفیت عظیم متاسفانه هیچ فکری به حال جابه‌جایی گل نشده و نمی‌توانیم محصول خود را به موقع تحویل بازار گل تهران برسانیم تا به فروش برسد.

این کشاورز بهبهانی ادامه داد: اکنون و با توجه به کم شدن ترددها بیش از گذشته تامین ماشین دارای سردخانه لازم است چون با توجه به شرایط کرونا به هیچ وجه ما قادر به ارسال گل به بازار بزرگ تهران نداریم و این یعنی ضرر بزرگ!

این جوان کار آفرین با اشاره به این که در فصل برداشت ۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم از این کار ارتزاق می‌کنند اظهار داشت: با توجه به این که هر شاخه گل نرگس تقریبا ۱۵۰۰۰ ریال است متاسفانه جهاد کشاورزی بنا به دلایلی به ما مجوز فنس کشی نمی‌دهد و علی‌رغم پیگیری‌های مداوم تا کنون به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

وی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که واقعا موجب دل نگرانی ما شده موضوع امنیت و حراست از باغات است که متاسفانه پاشنه آشیل مشکلات ما هست و همیشه برای آن دغدغه داریم و خواهان این هستیم که مسئولان مربوطه به حال آن فکری کنند.

همه مصوبات عملیاتی می‌شوند

پس از مراجعات مکرر صاحبان این صنعت به نماینده مردم بهبهان و آغاجاری در مجلس شورای اسلامی نشستی با هدف بررسی و حل مشکلات نرگس‌کاران در محل فرمانداری با حضور دستگاه‌های ذیربط اعم از میراث فرهنگی، کشاورزی، بانک کشاورزی، منابع طبیعی، آبیاری مارون و برق برگزار شد.

محمد طلا مظلومی در ادامه با اشاره به استماع این مشکلات در نشست مذکور بیان کرد: مشکلات طرح شده حاصل عدم پیگیری در سنوات گذشته است که نگاه جدی و عزم راسخی برای حل آن نبوده و نیاز به پیگیری و تلاش زیاد برای رفع آنها می باشد.

نماینده مردم بهبهان و آغاجاری در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که بخشی از این مشکلات در توان شهرستان است و در این نشست تصمیمات لازم برای حل آنها اتخاذ و برنامه ریزی برای اجرای آن انجام شد بیان کرد: برخی مشکلات نیز باید در سطح استانی و ملی و از وزارت جهاد کشاورزی پیگیری شوند که در نشست آتی با وزیر مربوطه مطرح و پیگیری خواهم کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به تبصره ۱۸ مقرر شد هر کدام از این عزیزان خواهان خرید ماشین هستند می‌توانند با مرجعه به بانک عامل نسبت به دریافت وام مورد نیاز اقدام کنند همچنین تشکل‌های صنفی کشاورزی به قید فوریت تشکیل شود.

مظلومی ادامه داد: با توجه به مشکل برای عدم ارائه مچوز جهت فنس کشی مقرر شد کشاورزانی که بالای یک هکتار زمین زیر کشت دارند با ارائه تعهد اقدام کرده و موضوع برق کشی نیز در شورای تامین مطرح شود.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of