زمینه میزبانی برای گردشگران عراقی در خوزستان باید فراهم شود

استاندار خوزستان با بیان این که گردشگران عراق برای خرید، بهداشت و درمان، تفریح و زیارت به خوزستان می‌آیند، گفت: حضور گردشگران در استان موجب خلق ثروت برای کشور می‌شود لذا باید شرایط میزبانی را برای گردشگران فراهم کنیم تا بتوانیم برای توسعه این صنعت گام برداریم.

به گزارش اهوازنوین ؛غلامرضا شریعتی روز شنبه در آیین به صدا در آوردن زنگ روز جهانی گردشگری در مدارس خوزستان در مدرسه راه نور کوی سلطان منش اهواز  با اشاره به شعار امسال روز جهانی گردشگری ” گردشگری و اشتغال” اظهار داشت: صنعت گردشگری از جمله صنایعی  است که  از یک سو اشتغال موثر و قابل ملاحظه ایجاد می‌کند و  از سوی دیگر توزیع مناسب ثروت  که عدالت را  با خودش به همراه  دارد را فراهم می آورد.

وی همسایگی با کشور عراق را از دیگر ظرفیت‌های گردشگری استان عنوان کرد و بیان کرد: هم مرزی ما با کشورهای منطقه به ویژه عراق و هم مذهب بودن آن‌ها با ما  موجب شده ظرفیت و فرصت رونق گردشگری بیش از پیش در استان فراهم شود چراکه در حال حاضر روزانه حدود هشت هزار عراقی وارد استان می‌شود و هیمن تعداد نیز از استان خارج می‌شوند.

استاندار خوزستان افزود: بسیاری از کشورهای هم‌تراز ایران  با استفاده از ظرفیت های این صنعت زمینه‌ها و  فرصت‌های اشتغال  بسیاری را در کشورهای خود ایجاد کرده‌اند.

وی  افزایش تولید ناخالص کشورهای را از دیگر مزایای رونق صنعت گردشگری دانست و بیان کرد:  تنوع درآمد و خلق ثروت در آن کشورها حاصل توسعه صنعت گردشگری است لذا ضرورت دارد استان ما نیز در این زمینه اقدام اساسی را برنامه ریزی کند.

شریعتی ادامه داد: در استان خوزستان انواع مختلف گردشگری از جمله گردشگری مناطق دفاع مقدس، گردشگری زیارتی، گردشگری تاریخی، گردشگری میراثی، گردشگری طبیعی و … وجود دارد که باید قدر این ظرفیت را دانست و به حد کافی و وافی از آن بهره مند شویم.

وی با اشاره به درخواست از دولت برای فراهم اوردن تعطیلات زمستانه گفت: در زمینه گردشگری داخلی از دولت خواستیم تعطیلات زمستانه را در  تقوسیم مدارس بگنجاند چراکه  استتان خوزستان در فصل‌های سرد سال گردش پذیر تر از فصل تابستان است.

گردشگری؛ ظرفیتی بی پایان

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با اشاره به معرفی ظرفیت گردشگری استان  و عواید این صنعت بر استان بیان کرد: گردشگری صنعت سوم دنیا شناخته شده و صنعت سبز و پاک از آن نام برده می‌شود.

حکمت الله موسوی  با اشاره به ایجاد محبت، الفت، فرح و شادی میان مردم  به عنوان یکی از مزیت‌های صنعت گردشگری بیان کرد: گردشگری صنعتی عدالت محور است و به عبارتی عواید آن می تواند شامل حال جوامع محلی مقصد گردشگری شود که این مساله در کشور ما که داری ظرفیت های ویژه و خاص گردشگری در حوزه های مختلف است باید جدی گرفته شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری استان بیان کرد: ضرورت دارد استان خوزستان با دارا بودن سه اثر ثبت جهانی و وجود روستاها و شهرهای مختلف که دارای بافت‌های متنوع تاریخی هستند احیا و شناسایی شود تا در ابعاد ملی و فراملی  معرفی شوند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان ادامه داد: دنیا و مردم دنیا علاقمند هستند تا زا این تمدن دیرینه ای که در استنان خوزستان وجود دارد دیدن کنند باید تاکید کرد که صنعت گردشگری همانند صنایع دیگر مانند صنعت نفت نیست چراکه  این گونه صنایع  مقطعی هستند و پایانی برای آن‌ها متصور است اما در گردشگری چنین چیزی  وجود ندارد، در صنعت گردشگری تاریخی هر چه بیشتر تاریخ بگذرد بر ارزش اثر بیشتر اضافه می شود چراکه قدمت  یک اثر تاریخی می‌تواند حرفی برای دنیا امروز داشته باشد.

وی تنوع اقوام، ظرفیت‌های مردم شناسی، گوشی‌های مختلف و فرهنگ و آداب و رسوم اقوام را از دیگر ظرفیت های حوزه گردشگری در استان دانست و  و بر معرفی و پرداختن به آنها تاکید کرد.

موسوی در ادامه از دستگاه های دولتی،  متولی  و دوستدارن حوزه گردشگری درخواست کرد نسبت به سرمایه گذاری در استان خوزستان به ویژ] در صنعت گردشگری اقدام کنند چراکه ظرفیت فوق العاده ای  در این زمینه دارد و با توجه به هم جواری استان خوزستان با کشور عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس می تواند بازارهای خوبی  برای استان داشته باشد و قطعا سرمایه گذاری در حوزه گردشگری خوزستان سود ده خواهد بود.

وی با تاکید بر وجود حمایت از سوی دستگاه های متولی در حوزه گردشگری بیان کرد: صنایع دستی استان خوزستان از دیگر ظرفیت های این استان در حوزه گردشگری است چراکه  چهار شهر خوزستان در حوزه صنایع دستی به ثبت ملی رسیده اند و آثار صنایع دستی شاخصی که نشان یونسکو و مهر اصالت دارند را به نام خود زده اند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان افزود: با صادرات صنایع دستی درواقع هنر و  فرهنگ را می توان از یک کشور به دنیا صادر کرد و با کمترین سرماه ها و اعتبارت می توان در این حوزه کارافرینی و اشتغال ایجاد کرد.

وی با اشاره به این که امروزه در کشور ما معضل بیکاری فراگیر شده است توضیح داد: گردشگری این پتانسل را دارد تا برای جوانان کشور اشتغال با درآمد مناسب ایجاد کند همانطور که می دانید از هر ۱۰ شغل در دنیا یکی مربوط به گردشگری است و ۱۰ درصد مشاغل در دنیا در حوزه گردشگری هستند.

ضرورت پژوهش برای دانش آموزان در حوزه گردشگری

مدیر کل آموزش و پرورش استان خوزستان نیز بیان کرد: وظیفه آموزش و پرورش تربیت عمومی است که بخشی از این  تربیت باید در حوزه اجتماعی شکل بگیرد یعنی دانش‌آموز باید بتواند محیط اجتماعی خود را بشناسد، با آن تعامل کند، نسبت به میراث کهن خود، محیط زیست و … آشنا باشد و به این پیشینه نیز افتخار کند و ارزش‌ها و هویت خود را به خوبی بشناسد.

مهدی رفیعی گفت: دیدن آثار تاریخی، مذهبی و دینی خودش بخشی از تربیت دانش آموزان محسوب می شود که باید دانش آموزان در این حوزه تحقیق و پژوهش انجام دهند و تورهای گردشگری که برای دانش آموزان در این حوزه در نظر گرفته می شود می‌تواند در آشنایی دانش‌آموزان با موقله گردشگری بسیار موثر واقع شود.

وی گفت: دانش آموزان باید تفریح کردن را یاد بگیرند ما اغلب درگیر زندگی اقتصادی هستیم و کمتر استراحت می‌کنیم لذا باید این موارد که در زندگی بزرگسالان به فراموشی سپرده شده است به کودکان آموزش داده شود و برنامه ریزی در  این حوزه مد نظر قرار گیرد.

۲۷ سپتامبر هر سال در تقویم ایرانبا نام «روز جهانی جهانگردی» ذکر شده است.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of