به بهانه ۴ آذرماه؛ بازخوانی حکایت ۱۰۰ دقیقه بارش باران آتش در اندیمشک

یکی از بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین حملات هوایی دشمن در سال‌های دفاع مقدس در ۴ آذرماه ۱۳۶۵ با بمباران هوایی اندیمشک اتفاق افتاد.

ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه روز چهارم آذرماه سال ۱۳۶۵ روز پاییزی غم انگیز و تاریخی را برای مردم اندیمشک رقم زد.

در این روز سرد از سال‌های دفاع مقدس، رژیم بعث عراق اندیمشک را به قصد خم کردن قامت زخم خورده، اما استوار این شهر بمباران کرد.

هواپیما‌های عراقی به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه به وسیله ۵۴ فروند جنگنده اندیمشک را زیر باران آتش گرفتند و به همین سبب طولانی‌ترین بمباران و مرگبارترین حملهٔ هوایی نیروی هوایی عراق در طول جنگ ۸ سال جنگ تحمیلی با ایران و بعد از جنگ جهانی دوم محسوب می‌شود، البته با کاهش تعداد هواپیماها، این حمله‌ها تا ۴ ساعت ادامه پیدا کردند.

اگرچه تعداد دقیق شهدای این حمله هوایی مشخص نشد، اما گفته می‌شود این در این حمله حدود یک هزار نفر شامل؛ ۳۰۰ نفر شهید و ۷۰۰ نفر نیز مجروح شده اند.

در حمله هوایی و باران آتش عراقی‌ها به شهر شهیدپرور اندیمشک، علاوه بر بمباران پایگاه چهارم شکاری و مناطق مسکونی، میدان راه‌آهن و ایستگاه راه‌آهن اندیمشک، بازار روز کالا و تره‌بار، پادگان دوکوهه، دبیرستان شریعتی، سد و نیروگاه دز، رادار موشکی سد دز، پادگان سفینه النجاه، ایستگاه بالارود، اداره پست، مخابرات و بیمارستان شهید بهشتی بمباران شدند.

بمباران ۴ آذرماه سال ۱۳۶۵ شدیدترین بمباران هوایی مناطق مسکونی در ایران محسوب می‌شود، زیرا در این عملیات از سوخو ۲۲ به عنوان سرکوبگر پدافند و هواپیما‌های میگ ۲۱، میگ ۲۳، میراژ اف یک، استفاده شده است.

البته در این حمله یک فروند سوخو ۲۲ به علت نقص فنی تلاش ناموفقی برای نشستن داشت که بعد از ایجکت خلبان در جنوب اندیمشک سقوط کرد.

براساس اسناد موجود، بیشترین تلفات در محله مسکونی راه اهن اندیمشک صورت گرفت، اما نه تنها اندیمشک بلکه ذره‌ای از خاک خوزستان و کشور به دست عراقی‌ها نیفتاد و پس از ۸ سال جنگ، رشادت، فداکاری و شهادت هزاران نفر از مردان و زنان این مرز و بوم و ایثارگری رزمندگان اسلام، ایران مقتدرانه پیروز و رویای شیرین صدا حسین برای تصاحب ایران با شکست تلخ آن‌ها تعبیر شد.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of