توقف جریان آب در رگ‌های رودخانه دز

برخی فعالان و کشاورزان از توقف جریان آب در پایین دست آن خبر دادند.

رودخانه دز به عنوان یکی از عوامل مهم پیدایش نخستین تمدن‌های بشری در منطقه در بحرانی‌ترین وضعیت تاریخی خود قرار دارد و برخی فعالان و کشاورزان از توقف جریان آب در پایین دست آن خبر دادند.

کشاورزان منطقه، سازمان آب و برق خوزستان را به اجرای عمدی چنین اقدامی متهم می کنند. ناکارآمدی در مدیریت آب، دام‌های سبک و سنگین و نخلستان‌ها را با خطر نابودی مواجه کرده است.

سید احمد آوایی نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی انتقال آب دز را غیرکارشناسی دانسته و گفته است آب دز در صورت انتقال، تنها باید برای تامین آب شرب جنوب استان خوزستان منتقل شود.

در همین باره، سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های کشاورزی خوزستان با اشاره به متوقف شدن کامل جریان رودخانه دز در پایین دست گفت: علیرغم تذکرات پی در پی تشکل های کشاورزی به سازمان آب و برق و در حالی که سد دز نسبت به سال های قبل از نظر منابع آبی در شرایط بسیار مطلوبی به سر می برد متاسفانه سازمان آب و برق به دلایل نامعلومی، منبع تهیه آب این رودخانه را تنها منوط به زه آب اراضی شبکه های آبیاری شمال خوزستان نموده است. یعنی کشاورزان حاشیه رودخانه فقط باید از زه آب  شهرهای دزفول و اندیمشک استفاده کنند.

سید لطیف سیف السادات افزود: روز ۲۷ خرداد در پی چندین روز کاهش شدید آورد رودخانه در پایین دست رودخانه دز متاسفانه جریان آب به طور کلی متوقف و هزاران کشاورز مستقر در انتهای رودخانه دز و کشت های مستمر آنها از آب محروم شدند.

به گزارش فارس، رود دز از زردکوه بختیاری سرچشمه می‌گیرد این رود پس از گذشتن از شمال استان خوزستان و شهر دزفول در منطقه‌ای به نام گرگر در شرق شوشتر به رود کارون می‌پیوندد. رودخانه دز یکی از شریان‌های مهم سیستم رودخانه کارون بزرگ در استان خوزستان است که علاوه بر ایفای نقش مهم در وضعیت کیفی و هیدرولیکی این سیستم، منبع تأمین آب بسیاری از کارخانجات صنعتی و طرح‌های بزرگ کشاورزی منطقه است.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of