کاهش خروجی سدها و دبی رودخانه‌های خوزستان

مدیر برنامه‌ریزی مخازن سدها و رودخانه‌های سازمان آب و برق خوزستان، حجم خالی مخازن را بالغ بر ۱۰ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: ظرفیت خالی مخازن سدهای خوزستان برای کنترل سیلاب‌های احتمالی کاملاً مناسب است.

به گزارش اهواز نوین؛ علی شریفی با اشاره به میزان بارش از ابتدای سال آبی تاکنون، اظهار داشت: بر اساس رصدهای صورت گرفته از ابتدای سال آبی تاکنون در استان به‌طور متوسط ۸ میلی متر بارندگی داشته‌ایم، سال گذشته میزان بارش تا زمان مشابه سال جاری، ۱۹ میلی‌متر بوده است که در مقایسه سال گذشته تاکنون ۱۱ میلی‌متر کاهش در میزان بارش‌ها را شاهد بودیم.

وی افزود: بر اساس آمار و اطلاعات موجود در سال جاری، بارندگی در حوضه کرخه ۱۰ میلیمتر و سال گذشته این رقم معادل ۴۱ میلی‌متر بوده است، در حوضه کارون بزرگ تاکنون ۱۲ میلی‌متر به صورت میانگین بارش داشته‌ایم که این رقم در سال گذشته ۲۷ میلی متر بوده‌است. در حوضه مارون و جراحی تنها یک میلیمتر تاکنون بارش داشته‌ایم که این رقم در سال گذشته ۲۴ میلی‌متر بوده و شاهد اختلاف زیاد بارندگی در این حوضه هستیم.

مدیر برنامه‌ریزی مخازن سدها و رودخانه‌های سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه شاهد کاهش بارندگی چشمگیری در سال جاری نسبت به سال گذشته هستیم، بیان کرد: در سال جاری در سطح کل حوضه‌ها تاکنون ۶۶ درصد کاهش بارندگی را نسبت به سال گذشته شاهد بوده‌ایم و نسبت به میانگین ۵۰ ساله آماری ۷۰ درصد کاهش برآورد شده‌است بنابراین نسبت به میانگین بلند مدت شاهد کاهش بارندگی به صورت چشمگیری هستیم.

وی با تاکید بر اینکه کاهش بارش‌ها باعث شده‌است که ذخایر آب در سدها به شدت کاهش یابد، اذعان کرد: میزان آورد به مخازن از ابتدای سال آبی (مهر ۹۹) تاکنون یک میلیارد و ۴۳ میلیون مترمکعب بوده است که نسبت به سال گذشته که رقمی معادل یک و نیم میلیارد مترمکعب بوده رقمی حدود ۲۶ درصد کاهش آورد را شاهد هستیم.

علی شریفی به میزان خروجی مخازن برای مصارف مختلف اشاره کرد و تصریح کرد: خروجی از مخازن برای مصارف مختلف تاکنون ۳.۳ میلیارد مترمکعب بوده است. در حال حاضر حجم مفید قابل بهره‌برداری مخازن آبی ۳.۲ میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال گذشته که ۴ میلیارد مترمکعب بوده رقمی معادل ۸۰۰ میلیون مترمکعب کاهش ذخایر آبی داشته‌ایم.

وی حجم خالی مخازن را بالغ بر ۱۰ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و خاطرنشان شد: این میزان حجم خالی مخازن، برای کنترل سیلاب‌های احتمالی تا انتهای بهمن‌ماه حجم قابل توجهی است.

مدیر برنامه‌ریزی مخازن سدها و رودخانه‌های سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: با توجه به کاهش بارش‌ها و به تبع آن کاهش آورد رودخانه‌ها برای اینکه بتوانیم نیازهای مختلف پایین دست را تامین نماییم، مرتبا حجم مخازن را کاهش می‌دهیم و از دهه دوم آبان‌ماه این کاهش‌ها مستمر در حال انجام است و اگر حجم آورد افزایش نیابد این کاهش حجم آب سدها ادامه خواهد یافت بنابراین سطح آب در رودخانه ها کاهش خواهد یافت.

وی از مسئولان امر در حوزه مصرف آب صنعتی، شرب، کشاورزی و صنعت درخواست کرد که در شرایط جاری که سطح آب رودخانه‌های استان کاهش خواهد یافت با مدیریت مصرف تمهیدات لازم را در مصرف بهینه از طریق لایروبی کانال ها و پدافند غیرعامل بیاندیشند.

علی شریفی بیان کرد: باید همگی خصوصا بخش صنعت و کشاورزی آمادگی لازم را در خصوص کاهش سطح آب رودخانه‌ها داشته باشند و با تمهیدات لازم از قبیل جابجایی ایستگاه‌های پمپاژ از قطعی آب جلوگیری کنند.

مدیر برنامه‌ریزی مخازن سدها و رودخانه‌های سازمان آب و برق خوزستان عنوان کرد: ما برای اینکه بتوانیم در ماه‌های آینده تمامی مصارف را تامین کنیم مجبور به کاهش خروجی آب از سدها هستیم و بزودی تراز آب رودخانه‌ها کاهش خواهند یافت، بنابراین می‌بایست این مساله در مصارف صنعتی و کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد و آمادگی‌های لازم را مسئولان مربوطه داشته باشند.

وی به آخرین پیش بینی سازمان هواشناسی اشاره کرد: براساس آخرین پیش‌بینی هواشناسی، آذرماه و دی‌ماه کمتر از میزان نرمال بارش‌ها خواهیم داشت ولی بهمن‌ماه بارش‌ها به سمت نرمال پیش خواهند رفت، در مجموع آذر و دی‌ماه را ما با کمبود بارش‌ها نسبت به نرمال پیش‌بینی می‌کنیم.

علی شریفی اعلام کرد: میزان بارش در استان‌های همجوار نیز مشابه ما است، غرب و جنوب غرب نیز در آذر و دی‌ماه با کاهش بارندگی نسبت به نرمال روبرو هستند و بهمن‌ماه به شرایط نرمال نزدیک می‌شوند.

او در پایان به معضلات حوضه مارون اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در حوضه مارون به دلیل گستردگی مصارف با مشکلاتی روبرو هستیم ولی با بارندگی‌های اخیر خوشبختانه مقداری از حجم آب مورد نیاز تامین شد ولی نکته‌ای که باید مدنظر قرار بگیرد این است که حجم آب موجود با میزان مصارف همخوانی ندارد و از این جهت باعث ایجاد نگرانی می‌شود.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of