توجه به کانون‌های ریزگرد در خوزستان همچنان ضروری است

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با تاکید بر ضرورت توجه به کانون‌های فوق بحرانی ریزگرد در این استان گفت: به‌واسطه بارندگی‌های اخیر نباید از عرصه‌های باقی مانده ریزگرد در خوزستان که هنوز تثبیت نشده‌اند غافل شد.

به گزارش اهواز نوین، کوروش کیانی شامگاه شنبه در هشتمین نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه خوزستان با تاکید بر ضرورت انجام اقدامات لازم و برنامه‌ریزی‌های مدون به منظور تثبیت کانون‌های ریزگرد در خوزستان بیان‌داشت: از ۳۵۰ هزار هکتار کانون‌های شناسایی شده فوق بحرانی ریزگرد در خوزستان ۲۳۰ هزار هکتار تثبیت شده است.

وی اظهار داشت: باوجود تثبیت بخش‌هایی از این کانون‌ها اما باید توجه داشت که خوزستان طی ۱۰ سال گذشته با پدیده خشکسالی روبه‌رو بوده لذا  اقدامات مدیریتی برای جلوگیری از فعال شدن کانون‌های ریزگرد خوزستان ضروری است.

کیانی ادامه‌داد: تبدیل این اراضی به مرتع از مواردی است که علاوه بر تثبیت کانون ریزگردها می‌تواند در تامین علوفه دام کاربرد داشته باشد.

وی با بیان اینکه رویکرد منابع طبیعی خوزستان جهت تثبیت کانون‌های ریزگرد از انتقال آب بین حوزه‌ای و نهال کاری به سمت مدیریت روان آب‌ها تغییر یافته است گفت: همچنین ۱۶ هزار هکتار از این اراضی برای اجرای طرح زراعت چوب جانمایی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان تصریح‌کرد: آب مورد نیاز این کشت از محل آب‌های نامتعارف از جمله زهاب نیشکر، مجتمع پرورش ماهی آزادگان و تصفیه آب صنعتی شهر اهواز تامین خواهد شد.

وی با بیان اینکه فاز اول عملیات اجرای طرح زراعت چوب توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی آغاز شده است گفت: توسعه این طرح قطعا در شرایط اقلیمی و آب و هوایی شهر اهواز اثرات مثبتی را درپی خواهد داشت.

هشدار مدیرکل محیط زیست خوزستان در خصوص آینده کانون‌های ریزگرد

مدیرکل محیط زیست خوزستان نیز در بخش دیگری از این نشست به کاهش تعداد روزهای همراه با گرد و غبار استان در ۲ سال گذشته اشاره‌کرد و گفت: باید توجه داشت که در صورت کاهش بارندگی و تخریب مراتع احتمال فعال شدن کانون‌های ریزگرد خوزستان وجود دارد.

محمدجواد اشرفی ادامه‌داد: مسائل مدیریتی در زمینه تثبیت کانون‌ها امری ضروری است که باید همواره مورد پیگیری قرار گیرد تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری شود.

وی اضافه‌کرد: به منظور کنترل گرد و غبار در خوزستان اقدامات مدیریتی متعددی تاکنون صورت گرفته است که از جمله آن کشت ۳۰ هزار هکتار جنگل دست کاشت در کانون‌های ریز گرد است.

بر اساس این گزارش، استان خوزستان ۴۰ روز از سال ۹۸ و ۴۳ روز در سال جاری با گرد و خاک (با شاخص ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرون) مواجه بود.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of