خاطرات آیت‌الله جزایری از مرحوم آیت‌الله یزدی/ مردی که با بلندگو وسط شورشی‌ها ایستاد

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان گفت: آن روزی که خلق مسلمان مسلحانه به قم آمده و درصدد برپایی شورش بودند، حضرت امام به آیت‌الله یزدی فرمودند که بروید و به مردم قم و مغازه‌دارها بگویید که با کسی درگیر نشوند و خونی ریخته نشود.

آیت‌الله سید محمدعلی موسوی جزایری، زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان، ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار اهواز نوین، ضمن مرور خاطره‌ای که با آیت‌الله محمد یزدی داشت اظهار کرد: خاطرات فراوانی از ایشان دارم و ارتباط ما به قبل از انقلاب بازمی‌گردد.

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان عنوان کرد: فراموش نمی‌کنم اعلامیه‌هایی از طرف امام که در پاریس بودند به صورت تلفنی برای اشخاصی مانند شهید بهشتی و آیت‌الله یزدی خوانده می‌شد و آن‌ها به دیگران منتقل می‌کردند.

وی افزود: ارتباط ما نیز با این دو نفر بود؛ گرچه بنده نیز موفق شدم در آن زمان به محضر حضرت امام (ره) در پاریس شرفیاب شوم.

جزایری بیان کرد: زمان جنگ منزل ما تلفن نداشتیم و اگر کسی از تهران یا جاهای دیگر با ما کار داشتند با منزل شخصی به نام حاج ابراهیم تماس می‌گرفتند که منزل ایشان با ما نیز ۳۰۰ متری فاصله داشت.

وی افزود: مخصوصا در دوران انقلاب که ارتباطاتی در جهت تداوم انقلاب بود این کار خیلی محرمانه و خطرناک بود اما ایشان ظرفیتش را داشتند.

زعیم حوزه‌های علمیه بیان کرد: حاج ابراهیم ما را خبر می‌کرد و می‌رفتیم تا شماره را بگیریم تا اینکه یک روز آمد و گفت شخصی تماس گرفته و می‌گوید که محمد یزدی است و از قم تماس می‌گیرد، بنده هم رفتم و شماره تلفن آقای یزدی را گرفتم و با ایشان صحبت کردم.

وی افزود: بعد از احوال‌پرسی، مرحوم یزدی گفتند همین الآن حضرت امام یک اعلامیه‌ای برای من فرستاده تا من برای شما بخوانم و بنویسید.

جزایری گفت: مرحوم یزدی شروع به خواندن کردند و من می‌نوشتم که جملات ابتدایی آن را هنوز در خاطر دارم، همان جمله‌ای که فرمودند عاشورا، روزی است که خون بر شمشیر پیروز شد.

وی افزود: به دلیل طولانی بودن اعلامیه دو مرتبه تلفن قطع شد اما ایشان پشت تلفن منتظر می‌ماند تا دوباره وصل شود و خواندن را ادامه می‌داد.

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان عنوان کرد: خانه‌های تیمی داشتیم که پر از دستگاه‌های کپی بود و نیروهای انقلابی که بازوهای ما بودند پس از اینکه اعلامیه را به آن‌ها تحویل می‌دادم به آنجا می‌رفتند و کپی و انتشار را در شهرها و محلات مختلف عهده‌دار می‌شدند.

وی افزود: نظرات و رهنمودهای حضرت امام (ره) با این کیفیت به سمع و نظر مردم می‌رسید که یکی از فعالین این عرصه مرحوم آیت‌الله یزدی بود.

جزایری با تاکید بر اینکه آیت‌الله یزدی از ارکان انقلاب بود گفت: ایشان یکی از شاگردهای خوب و برجسته امام بودند و از کسانی بودند که به خط امام و انقلاب اسلامی اعتقاد داشتند.

وی افزود: حتی چندین‌بار نیز تبعید شدند اما خیلی مصمم حتی تا بعد از پیروزی انقلاب نیز کارهای بزرگی انجام دادند.

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان ضمن بینظیر دانستن شجاعت آیت‌الله یزدی بیان کرد: آن روزی که خلق مسلمان مسلحانه به قم آمده و درصدد برپایی شورش بودند، حضرت امام به آیت‌الله یزدی فرمودند که بروید و به مردم قم و مغازه‌دارها بگویید که با کسی درگیر نشوند و خونی ریخته نشود.

وی افزود: مرحوم آقای یزدی از طرف امام سوار ماشین شد و با بلندگوی دستی در سرتاسر خیابان‌های قم پیام امام را به مردم رساند و این در حالی رقم خورد که ماشینش وسط شورشی‌ها هم بود اما شجاع و فداکاریشان باعث شد که دل به خطرها بزنند.

0/5 (0 Reviews)