مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان عنوان کرد

لزوم تهیه ۵ هزار تبلت برای دانش‌آموزان نیازمند خوزستان

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان از برگزاری آیین شور عاطفه‌ها از ۲۲ شهریور ماه تا ۱۱ مهرماه به منظور جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای دانش‌آموزان نیازمند خبر داد.

مرتضی موصلی در نشست خبری که امروز (۲۴ شهریورماه) به مناسبت آغاز جشن عاطفه‌ها (شور عاطفه‌ها) برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین راهبردهای کمیته امداد در راستای خدمتگزاری به جامعه اسلامی، توسعه فرهنگ انفاق و نیکوکاری است که در این راستا برنامه‌های متعددی پیش‌بینی شده است. تلاش بر این است که بیشتر از ظرفیت مردم به منظور توانمندسازی اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و فکری استفاده کنیم تا توفیقات بیشتری حاصل شود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: یکی از راه‌ها برای بهره بیشتر از ظرفیت نیکوکاران، آیین جشن عاطفه‌ها است که امسال به به دلیل تقارن این جشن با سوگواری محرم نام آن به “شور عاطفه‌ها” تغییر پیدا کرده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: تلاش بر این است که با کمک خیرین در این آیین ملی، توفیقات بیشتری داشته باشیم. در جشن عاطفه‌های سال گذشته مردم خوزستان به ویژه دانش‌آموزان ۱۰ میلیارد تومان مشارکت داشتند. علی‌رغم همه محدودیت‌هایی که با آن روبه‌رو هستیم، هدف گذاری ما این است که امسال حداقل ۵۰ درصد رشد داشته باشیم.

وی بیان کرد: سال گذشته بخش قابل توجهی از مبلغ توسط دانش‌آموزان و والدین آن‌ها جمع‌آوری شد و سازمان دانش‌آموزی در این زمینه کمک زیادی کرد.

موصلی با اشاره به اهداف برگزاری طرح شور عاطفه‌ها افزود: توسعه فرهنگ انفاق و نیکوکاری، توسعه عدالت اجتماعی، تامین بخشی از نیازهای مرتبط با تحصیل دانش‌آموزان و پیشگیری از برخی آسیب‌های اجتماعی، اهداف برگزاری این آیین است.

وی بیان کرد: امسال برگزاری این آیین با شعار “همدل می‌شویم برای مهربانی در مهر” از ۲۲ شهریور ماه تا ۱۱ مهرماه ادامه دارد. در این بازه زمانی تمرکز ما بر این است که جهت پیشبرد برنامه‌های مرتبط با شور عاطفه‌ها اقدام کنیم.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: ۳۰ هزار دانش‌آموز از همه خدمات کمیته امداد خوزستان بهره می‌برند اما با احتساب دانش‌آموزانی که به صورت موردی از خدمات ما بهره می‌برند، در مجموع حدود ۵۴ هزار نفر از این خدمات استفاده می‌کنند. تلاش می‌کنیم به دانش آموزانی که تحت حمایت کمیته امداد یا بهزیستی نیستند نیز خدمات خوبی ارائه شود.

وی با اشاره به تفاوت شیوه آموزش به دلیل شیوع کرونا تصریح کرد: هزینه‌های تحصیلی افزایش یافته است. سال گذشته به طور متوسط باید ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان برای هر دانش‌آموز تامین می‌کردیم اما امسال تبلت و موبایل جزو اقلام آموزشی محسوب می‌شود و فشار بر خانوارها مضاعف شده است. در این راستا باید تلاش کنیم این نیاز اساسی دانش‌آموزان را تهیه کنیم.

موصلی افزود: با ۱۰۰ شرکت و صنایع خوزستان مکاتبانی داشتیم و شاهد همکاری خوبی بودیم اما فاصله زیادی تا تأمین نیازهای اساسی دانش‌آموزان داریم.

وی با اشاره به وجود بیش از ۳۲۰ هزار نیکوکار در خوزستان، بیان کرد: در تلاش هستیم از ظرفیت این نیکوکاران بیشتر در برنامه‌های شور عاطفه‌ها استفاده کنیم.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان با اشاره به انجام رزمایش کمک مومنانه گفت: در مرحله نخست رزمایش کمک مومنانه، ۸۴ هزار بسته معیشتی بین جامعه هدف توزیع شده است. پس از آن، در قالب طرح اطعام مهدوی حدود ۲۳ میلیارد تومان و در طرح اطعام حسینی و احسان نیز ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان جمع‌آوری شده است.

وی با اشاره به افزایش مراکز نیکوکاری خوزستان افزود: سال گذشته ۶۵ مرکز نیکوکاری در خوزستان وجود داشت که امسال به ۱۸۵ مرکز نیکوکاری با محوریت مساجد افزایش یافته است.

موصلی در خصوص عدم تناسب تعداد دانش‌آموزان با تبلت‌های پیش‌بینی شده، بیان کرد: تلاش ما این است که در قالب طرح شور عاطفه‌ها حداقل ۵ هزار تبلت برای دانش‌آموزان خوزستانی تهیه کنیم.

وی افزود: با توجه به اینکه نیاز، بیش از ظرفیت‌ها و منابع است، توزیع تبلت‌ها با اولویت‌بندی انجام می‌شود و اولویت با مناطق کم‌برخوردارتر است. تلاش ما این است که این تبلت‌ها با محوریت مدرسه انجام شود زیرا بیشترین شناخت را مدیران و شورای مدرسه دارند. برخی مدارس نیز معین مدارس دیگر می‌شوند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: در حال حاضر کمیته امداد خوزستان به ۱۳۳ هزار خانوار خدمات ارائه می‌دهد یعنی به حدود ۱۰ درصد از خانوارهای خوزستان خدمت‌رسانی می‌کنیم؛ این رقم تقریباً برابر با متوسط کشوری است و در رده میانی جدول قرار داریم. البته این شاخص در برخی مناطق و شهرها بیشتر است، به طور مثال دزفول، اهواز و ماهشهر کمترین میزان مستمری‌بگیر را دارند.

وی بیان کرد: در حوزه توانمندسازی اقتصادی افراد تحت پوشش نیز امسال ۳۲۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که در مردادماه ابلاغ شده است. در مجموع تاکنون یک هزار و ۷۳۰ فرصت شغلی ایجاد شد است و تلاش ما این است که تا پایان سال ۸ هزار فرصت شغلی با اجرای طرح مورد نظر و یک هزار و ۴۲۰ فرصت شغلی را از طریق کاریابی ایجاد کنیم.

موصلی تصریح کرد: مهم‌ترین چالش ما، عدم تناسب میزان منابع با نیازهای متعارف جامعه است زیرا هزینه‌های زندگی افزایش یافته است و این عدم تناسب موجب شده در برخی حوزه‌ها نتوانیم به صورت مطلوب به اهداف‌مان برسیم. هزینه مسکن و ازدواج افزایش یافته و در حال ایجاد مشکلاتی برای مجموعه کمیته امداد است. کرونا نیز تاثیرگذار بوده و مراجعات به کمیته امداد افزایش یافته است.

وی افزود: در پنج ماهه نخست امسال، ۱۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در قالب زکات، ۱۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در قالب طرح اکرام ایتام و محسنین، ۲۱ میلیارد تومان در قالب کمک مبتنی بر نیاز و ۴۶ میلیارد تومان توسط مراکز نیکوکاری جمع آوری شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: تنها در حوزه مسکن نیز یک میلیارد تومان از طریق خیرین خارج از کشور جمع‌آوری شده است.

انتهای پیام

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of