پیش بینی پائیز پرباران برای خوزستان
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: پیش بینی های فصلی هواشناسی بارش نرمال برای مهر ماه و بارش های بیش از نرمال را در آبان ماه در استان نشان می دهد.
به گزارش اهواز نوین،محمد سبزه زاری پنجشنبه اظهار داشت: این پیش بینی ها توسط مرکز اقلیم شناسی سازمان هواشناسی در مشهد برای کل کشور انجام می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر امکان پیش بینی قطعی وقوع سیل وجود ندارد، تاکید کرد: از روی پیش بینی های بارش، نمی توان وقوع سیلاب را پیش بینی کرد زیرا رخداد سیل به عوامل دیگری علاوه بر باران، از جمله زمان و مکان بارش ها، شرایط خاک و پوشش گیاهی بستگی دارد.
سبزه زاری برخی اظهارنظرها درباره احتمال وقوع سیل در کشور و استان را ناشی از ناآگاهی نسبت به علم هواشناسی دانست و افزود: ما همچون سایر کشورها از مدل های هواشناسی جهانی برای پیش بینی ها استفاده می کنیم که بر اساس آنها در حدود یک هفته (و یا حداکثر ۱۵ روز) قبل از بارش می توان درباره وقوع سیل اظهارنظر کرد.
به گفته وی پیش بینی های طولانی مدت و یا میان مدت درباره وقوع سیل، دارای خطای بالایی است.
وی درباره پیش بینی سیل فروردین ماه امسال نیز گفت: در سیل اخیر شرایط متفاوت بود و با توجه به اینکه ۲ جبهه قوی پشت سر هم و در مدت کوتاه را شاهد بودیم، پیش بینی سیل از ۲۰ روز قبل از وقوع آن امکان پذیر بود.
*غرب و جنوب غبارآلود می شود
مدیرکل هواشناسی خوزستان همچنین گفت: بررسی نقشه های پیش یابی، جوی پایدار و آسمانی صاف همراه با وزش باد متوسط را طی ساعاتی برای اکثر نقاط استان نشان می دهد.
وی اضافه کرد: در مناطق غربی، جنوبی و تا حدودی مرکز به ویژه شهرهای آبادان، شادگان و ماهشهر وزش باد متوسط تا نسبتا شدید برای ساعاتی و به طور موقتی هوا را غبار آلود خواهد کرد.
سبزه زاری اظهار داشت: در شبانه روز گذشته حداکثر دمای استان در آغاجاری با ۴۴.۸ درجه سانتیگراد بالای صفر و حداقل دمای استان در ایذه با ۱۷.۲ سانتیگراد بالای صفر رخ داده است.
وی ادامه داد: در همین زمان دمای هوای اهواز نیز بین ۴۲.۹ درجه ۲۲.۸ درجه سانتیگراد بالای صفر در نوسان بوده است.
تقی زاده خامسی معاون وزیر نیرو در روزهای اخیر با اشاره به نشست آمادگی درباره مقابله با سیلات احتمالی سال آینده گفته بود: احتمال بروز سیلاب در ۱۴ استان کشور وجود دارد که استانهای گیلان، مازندران، گلستان، خوزستان، کرمانشاه و لرستان در معرض بروز سیلابهای شدیدتری هستند.
شورای بحران خوزستان نیز ۱۳ مرداد نخستین هشدار سیل احتمالی در استان را اعلام کرده است.
زمستان پارسال و بهار امسال، خوزستان شاهد طغیان رودخانه های کارون، کرخه و دز بود که باعث وقوع سیل در ۲۱ شهرستان بود.