اصلاح و معرفی ارقام جدید نیشکر با استفاده از روشهای نوین بیوتکنولوژی
مدیرعامل موسسه تحقیقات توسعه نیشکر با اشاره به تولید ارقام نیشکر سازگار با شرایط خوزستان، گفت: بخش به نژادی و بیوتکنولوژی یکی از مهمترین بخشهای موسسه تحقیقات و آموزش نیشکر خوزستان است که این بخش به منظور تولید ارقام نیشکر مناسب دشت خوزستان، مطالعات و بررسي گلدهي ارقام مختلف را از سال ۱۳۷۷ در شرايط گلخانهها در موسسه تحقیقات آغاز کرد.
به گزارش اهواز نوین، کورش طاهرخانی با بیان فعالیتهای صورت گرفته در بخش به نژادی موسسه تحقیقات اظهار کرد: اصلاح و معرفی ارقام جدید نیشکر به شیوه کلاسیک و مرسوم از طریق انتخاب در بین جمعیت گیاهچههای بذور تولیدی موسسه و یا وارداتی، اصلاح، بهبود و معرفی ارقام جدید نیشکر با استفاده از روشهای نوین بیوتکنولوژی در آزمایشگاه و … بخشی از فعالیتهای بخش به نژادی است.
وی با اشاره به تولید ارقام نیشکر سازگار با شرایط خوزستان، افزود: بخش به نژادی و بیوتکنولوژی یکی از مهمترین بخشهای موسسه تحقیقات و آموزش نیشکر خوزستان است که این بخش به منظور تولید ارقام نیشکر مناسب دشت خوزستان، مطالعات و بررسي گلدهي ارقام مختلف را از سال ۱۳۷۷ در شرايط گلخانهها در موسسه تحقیقات آغاز کرد.
طاهرخانی با اشاره به گل دهی واریتههای مختلف نیشکر، افزود: به گل نشاندن واریتههای مختلف نیشکر در شرایط کنترل شده در گلخانه به منظور انجام تلاقی بین والدین انتخابی نیشکر، تولید بذر و انتخاب در بین جمعیت حاصل به منظور تولید ارقام و ژنوتیپهای جدید طی یک پروسه ۱۰ تا ۱۲ ساله با اتنخاب کلونهای برتر از نظر میزان درصد قند در نی، عملکرد در واحد سطح، مقاومت به آفات و بیماریها، فیبر ساقه و درجه رسیدگی در مراحل مختلف سلکسیون صورت میگیرد.
مدیرعامل موسسه تحقیقات توسعه نیشکر در ادامه با اشاره به اصلاح، بهبود و معرفی ارقام جدید نیشکر با استفاده از روشهای نوین بیوتکنولوژی در آزمایشگاه ، گفت: آزمایشگاه بیوتکنولوژی و کشت بافت در سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را به منظور تکثیر سریع کلونها از طریق کشت بافت و نیز ایجاد خزانه سالم و عاری از عوامل بیماری زا جهت دستیابی به بذر سالم و خالص واحدهای نیشکری در محل موسسه تحقیقات نیشکر آغاز کرد.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۴ با کامل شدن و تجهیز واحد کشت بافتی مستقر در ایستگاه شماره یک، آزمایشگاه کشت بافت موسسه تحقیقات نیشکر به ایستگاه شماره یک منتقل شد و کار کشت بافت و تولید ارقام جدید از طریق روشهای نوین بیوتکنولوژی در ابعاد گستردهتری شروع شد.