• شنبه / 3 آذر 1403 / 13:36
  • دسته‌بندی: گزارش
  • کد خبر: 98050242024
  • خبرنگار : 2

خسارت ۱۰۰۰ میلیارد ریالی سیل و زلزله به مدرسه‌های خوزستان

سیل فروردین ماه و زلزله اخیر مسجدسلیمان سبب تحمیل خسارت ۱۰۰۰ میلیارد ریالی به کلاس‌های درس خوزستان شدند.

وقوع سیل در ابتدای فروردین امسال سبب ورود خسارت به برخی از مدارس استان خوزستان شد که در پی جلسات مختلف مقرر شد این مدرسه‌ها با اعتبارات تخصیصی از وزارت نفت و وزارت آموزش و پرورش بازسازی شوند.

هنوز مرحله بازسازی مدرسه‌های سیل زده آغاز نشده بود که زلزله‌ای به بزرگی ۵٫۷ ریشتر مسجدسلیمان در شمال شرقی خوزستان را لرزاند و بخشی دیگر از مدرسه‌های استان را با خسارت مواجه کرد تا دانش آموزان خوزستانی برای آغاز سال تحصیلی با مدرسه‌های خسارت دیده رو به رو شوند.

بنا بر آمار ارائه شده از سوی اداره کل آموزش و پرورش خوزستان، یک سوم مدرسه‌های استان نیاز به بازسازی داشتند و حالا با وقوع سیل و زلزله در نقاط مختلف، حدود ۶۰۰ مدرسه استان با خرابی مواجه شدند و نیاز به تعمیر یا بازسازی دارند.

البته رئیس سازمان مدیریت بحران، سازمان نوسازی مدارس را عامل خسارت به مدرسه‌های مسجدسلیمان پس از زلزله اخیر معرفی کرد و گفت: عمر مفید یک مدرسه باید حدود ۱۰۰ سال باشد و این مدارس به دلیل استفاده از مصالح نامرغوب پس از چند سال ساخت در این زلزله تخریب شدند، سازمان نوسازی مدارس باید نظارت کامل در خصوص ساخت‌وساز مدارس داشته باشد.

استاندار خوزستان هم در این باره می‌گوید: در زلزله اخیر قریب به ۴۰ مدرسه خسارت دیده شده و دیگر امکان رفتن دانش آموزان به این مدارس نیست.

غلامرضا شریعتی می‌افزاید: برخی از ساختمان‌های دولتی که زمان کوتاهی از بازسازی آن‌ها می‌گذرد در زلزله اخیر تخریب شده‌اند که در این باره باید ناظران و پیمانکاران مربوطه بازخواست شده که چرا استحکام لازم را نداشته‌اند و با هرگونه کوتاهی در این باره برخورد شود، به علت زلزله استحکام ساختمان‌ها پایین آمده که ممکن است با زلزله ۲ ریشتر نیز فرو ‌بریزند.

خسارت به مدرسه‌های عشایری

رئیس آموش و پرورش عشایر خوزستان در این باره اظهار می‌کند: با توجه به استقرار مدارس عشایری در کوهستان‌ها، سیلاب و بارندگی‌های اخیر در استان باعث تخریب و آسیب رساندن به ۷۹ مدرسه با خسارت‌های ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی شده است. از این ۷۹ مدرسه، ۳۴ مدرسه چادری، ۲ مدرسه کانکسی و ۴۳ مدرسه ساختمانی هستند.

حمید قنبری می‌افزاید: مدرسه‌های آسیب‌دیده در مناطق مختلف استان مانند لالی، مسجدسلیمان، اندیکا، دزفول، ایذه و الوار گرمسیری واقع شده‌اند. تنها سر پناه دانش‌آموزان عشایری این مدارس هستند و با توجه به آسیب‌های وارد شده، دانش‌آموزان مکانی برای ادامه تحصیل نخواهند داشت، امیدواریم در حد امکان این خسارت‌ها جبران شوند.

رئیس آموزش و پرورش عشایر خوزستان عنوان می‌کند: تعدادی از این مدارس استیجاری بودند و با توجه به اینکه این نوع مدارس از استانداردهای لازم برخوردار نیستند، تخریب شده‌اند و قابل استفاده مجدد نیستند.

وی در ادامه گفت: این ۷۹ مدرسه آسیب‌دیده و تخریب‌شده دارای ۱۲۵ کلاس درس بودند که حدود هزار و ۳۰۰ دانش‌آموز را در خود جای می‌دادند. برای حل بخش کوچکی از مشکلات، کارمندان آموزش و پرورش عشایری خوزستان حقوق یک روز خود را به خرید چادر برای دانش آموزان عشایری اختصاص دادند.

قنبری بیان کرد: برای اینکه دانش‌آموزان عشایری بتوانند درس خود را ادامه دهند، نیاز به چادر دارند، بنابراین از خیرین مدرسه‌ساز تقاضا داریم همت کنند و بخشی از مشکلات به‌وجود آمده را برطرف کنند.

خسارت ۱۰۰۰ میلیارد ریالی سیل و زلزله به مدرسه‌های خوزستان

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان نیز با بیان اینکه برای جبران خسارت وارده شده به مدارس سیل زده استان به ۹۹۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، می‌گوید: مکاتباتی با وزارت نفت برای جبران بخشی از خسارات وارد شده به مدارس خوزستان بر اثر سیلاب انجام دادیم که توافق شد شرکت نفت مدارسی را که در مناطق زیر پوشش نفت بر اثر سیل دچار خسارت شده بازسازی کند. وزارت نفت پذیرفت که ۵۰ میلیارد تومان به تعمیر و تجهیز مدارس مناطق سیل زده خوزستان اختصاص دهد.

مهدی رفیعی دهکردی با بیان اینکه مقرر شد ۱۶مدرسه توسط موسسات خیریه و افراد خیر ساخته شود، می‌افزاید: میانگین سرانه فضای آموزشی در کل کشور که ۸٫۳۹ متر مربع است که ما برای رسیدن به این سرانه باید ۱۰ هزار کلاس درس جدید اضافه کنیم و البته ۱۰ هزار کلاس تخریبی موجود را بازسازی کنیم.

وی می‌افزاید: سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، ۱۵۰ میلیارد ریال برای بازسازی و تعمیر مدارس سیل زده خوزستان اختصاص داده است و براساس توافق ساخت ۵۰ مدرسه آسیب دیده از سیل بر عهده این اداره است.

وی با اشاره به زلزله اخیر در مسجدسلیمان اظهار می‌کند: ۹۰ کلاس درس بر اثر این زلزله تخریب و ۱۳ مدرسه سنگی در این شهرستان دچار آسیب شد ضمن اینکه سه واحد آموزشی نیز نیاز به تعمیر و بازسازی دارد.

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان ادامه می‌دهد: مدارسی که در زلزله اخیر آسیب دیده‌اند، مستعد تخریب هستند و با زلزله حتی با شدت کمتر در آینده، خطر تخریب کامل آنها را تهدید می‌کند.

وی با بیان اینکه طراحی و مقاوم‌سازی مدارس تخریب شده مسجد سلیمان نیز در ۲ هفته آینده انجام می‌شود و امید است اعتبارات لازم را بتوانیم به موقع دریافت کنیم، می‌گوید: زلزله اخیر در مسجد سلیمان حدود ۴۰۰ میلیارد ریال خسارت به مدارس شهرستان مسجدسلیمان وارد کرد و باید بتوانیم با جذب اعتبارات لازم این مدرسه‌ها را تا مهرماه امسال آماده کنیم.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of