استاندار خوزستان: وضعیت آبی این استان خوب نیست
استاندار خوزستان با بیان اینکه وضعیت آبی این استان خوب نیست، گفت: آورد رودخانهها و سدهای خوزستان به طور متوسط نسبت به سال آبی گذشته حدود ۳۰ درصد ، و نسبت به بلند مدت ۳۶ درصد کاهش داشته است.
به گزارش اهواز نوین قاسم سلیمانیدشتکی روز شنبه در حاشیه نشست پیرامون تنش آبی به ویژه آب شرب و آب کشاورزی خوزستان، در جمع خبرنگاران بیان کرد: در این نشست که به منظور مدیریت مباحثی مانند سهم آب شرب، کشاورزی و نخیلات، حق آبه محیط زیست و… برگزار شد مدیران گزارش کاملی ارایه دادند اما فرصت دوباره ای دادیم تا همه دستگاههای اجرایی مربوطه روی آخرین وضعیت منابع آبی و وضعیت کشتها و دیگر موارد بررسی داشته باشند.
وی افزود: پس از بررسی دقیق سازمان آب و برق، شرکتهای آب و فاضلاب، جهاد کشاورزی و اداره کل مدیریت بحران خوزستان، یک نشست کارشناسی با حضور مدیران مربوطه انجام میشود تا به یک تفاهم قطعی برسیم.
وی گفت: پس از تفاهم نهایی دوباره نشست ستاد مدیریت بحران خوزستان را برای ارایه تصمیم گیری نهایی برگزار خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا به گفته فراز رابعی، معاون سازمان آب و برق خوزستان در تابستان امسال تامین حقابه زیست محیطی و حقابه کشاورزی، به طور کامل امکان پذیر نیست.
هیات دولت تابستان پارسال، کشت شلتوک را در خوزستان به همراه استانهای گیلان و مازندران مجاز اعلام کرد.
خوزستان در ۱۵ سال گذشته با خشکسالی روبه رو بوده که سال آبی ۹۷-۹۶ یکی از شدیدترین خشکسالیها بوده است.
در ۲ سال بعد از آن با بارندگی شدید شاهد وقوع سیلاب در این استان بودیم که سیل سال آبی ۹۸-۹۷ خسارات زیادی برجای گذاشت. اکنون با گذشته ۲ سال پرباران، نگرانی از بازگشت خشکسالی در خوزستان به وجود آمده است.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن محصولات زراعی و باغی و عملآوری ۱۲۸ نوع محصول، از نظر کمیت و تنوع تولید جایگاه نخست کشوری را دارد.
گندم، جو، ذرت دانهای و علوفهای، نیشکر، گل، محصولات جالیزی و صیفی، خرما، مرکبات، برنج، کنجد، کلزا و چغندرقند از مهمترین محصولات تولیدی خوزستان هستند.