جهش علمی و فناوری در مناطق نفت خیز جنوب

شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، به عنوان بزرگترین شرکت تابعه شرکت ملی نفت ایران، با افزایش توجه به تولیدات علمی، فصل نوین خود و دانشگاه را رقم زد.

در ۲۰ ماه گذشته و پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، توجه به صنعت نفت به عنوان صنعت اصلی اقتصاد ایران بیشتر شد که پس از تاکیدات رهبری بر جهش‌های علمی و پژوهشی، حرکت در مسیر علمی شدن صنعت نفت در نفت جنوب با سرعتی چند ده برابری همراه شد.

شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، به عنوان بزرگترین شرکت تابعه شرکت ملی نفت ایران، با افزایش توجه به تولیدات علمی، فصل نوین خود و دانشگاه را رقم زد. براساس آمار این تحول جدید با افزایش رقم قرارداد‌های پژوهشی فناورانه از ۱۰۰۰ میلیارد ریال در طی ۱۰ به ۱۵۰۰۰ هزار میلیارد فقط در سال ۱۴۰۱ قابل مشاهده است.

توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه رویکرد جدید مناطق نفتخیز جنوب بود که افتتاح دفاتر پژوهشی در دانشگاه‌های مهم کشور و مراکز تحقیقاتی مانند دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه شیراز، دانشگاه شهید چمران اهواز و … از مهمترین این اقدامات بود.

دومین رویکرد مناطق نفتخیز جنوب در مسیر جهش علمی، توجه به تولیدات بار اول به عنوان، سیاستی برای دور زدن تحریم‌های صنعت نفت، بود که انعقاد ۵ قرار داد در این حوزه به ارزش ۶۸۰ میلیارد ریال، که علاوه بر صرفه جویی ارزی به میزان ۷ میلیون یورو، باعث ایجاد ۱۵۰ فرصت شغلی جدید نیز شد.

پیگیری و دریافت ۳ مجوز با اعتبار مجموعاً ۵ هزار میلیارد ریال و صرفه جویی ارزی به میزان ۵ میلیون یورو، پیگیری جهت صدور مجوز ۱۱ قرارداد مجموعاً به ارزش ۱۵ هزار میلیارد ریال و صرفه جویی ۲۲ میلیون یورویی و همچنین نهایی سازی بررسی فنی ۱۰ مجوز با ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال از دیگر اقدامات پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در حوزه تولیدات بار اول بود.

این دستاورد‌های علمی و پژوهشی و دیگر اقدامات همچون اخذ مجوز احداث مرکز مدرن ازدیاد برداشت در شرکت و همچنین امضای قرارداد پژوهشی با دانشگاه شهید چمران اهواز در زمینه ساخت تجهیزات کمپرسور دلاوال، نشان از شروع یک جهشی علمی نوین و بی‌سابقه در مناطق نفتخیز جنوب است که آینده کشور را درخشان‌تر خواهد کرد.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of