ایجاد مزرعه PVS و ۷ طرح تراکم محصولات پاییزه در خوزستان

۳۰ مزرعه PVS گندم ایجاد شده و طرح تراکم نیز در سطح ۷ شهرستان خوزستان در حال اجراست

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی در جلسه ستاد فنی زراعت با اشاره به اینکه کشت چغندر قند در استان به اتمام رسیده است گفت: کنترل و رصد کارگزاری‌ها به صورت روزانه باید صورت بگیرد تا هر سه کود اوره، فسفاته و پتاسه دراستان توزیع شد.

تورج نوروزی افزود: سطح مصوب کشت محصولات پاییزه در استان ۷۱۶ هزار و ۶۰۰ هکتار می‌باشد که تاکنون ۲۷۷ هزار و ۵۸۸ هکتار کشت صورت گرفته است.

وی اظهار داشت: تاکنون از میزان ۴۷ هزار و ۷۰۰ تن بذر تولید شده ۲۵ هزار و ۵۸۴ تن بذر توزیع شده است.

نوروزی میزان کود توزیع شده را جهت ۱۳۵ هزار و ۳۶۲ هکتار عنوان و اضافه کرد: ۳۰ مزرعه PVS گندم ایجاد شده و ۱۴ رقم گندم آبی و ۸ رقم گندم دیم در این مزارع کشت گردیده همچنین در پروژه تغذیه، ۱۹ سایت گندم آبی و دیم راه اندازی شد .

وی ادامه داد: پروژه تراکم نیز در سطح ۷ شهرستان در حال اجراست و در این پروژه میزان استفاده از بذر گندم از ۲۷۰ کیلوگرم به ۱۷۰ کیلوگرم در هکتار رسیده است.

نوروزی سطح مصوب طرح گندم بنیان در استان را ۱۸۴ هزار و ۵۵۲ هکتار عنوان و اضافه کرد: در این طرح پروژه‌های کنترل آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز، آبیاری میکرو، آموزش بهره برداران و کارشناسان در حال انجام است.

وی با بیان اینکه طرح جهش تولید برای سومین سال متوالی در استان انجام می‌شود تصریح نمود: سطح مصوب برای طرح مذکور ۱۰۰ هزار هکتار است که تاکنون ۲۰ هزار و ۲۹۱ هکتار ثبت سامانه شده است.

مجری طرح گندم کشور نیز در این جلسه اظهار داشت: درصد پوشش بذر در دیم زار‌های استان نیم درصد می‌باشد در حالیکه این میزان در کشور ۲۵ درصد است.

سهرابی افزود: طرح ۵ ساله پایداری تولید گندم جهت کاهش نوسانات و خودکفایی گندم در کشور در نظر گرفته شده است که برای سال جاری میزان تولید گندم را ۱۲ و نیم میلیون تن پیش بینی کرده ایم که بیش از یک میلیون و ۵۹۸ هزار تن آن مربوط به استان خوزستان می‌باشد.

وی اضافه کرد: ۱۵ محور اصلی در این طرح در نظر گرفته شده که از آن جمله می‌توان به ساماندهی تولید و فرآوری بذر، رعایت تاریخ کشت، توسعه کشت گندم دوروم، اجرای کشاورزی قراردادی، ارتقاء مکانیزاسیون در زراعت گندم، تغذیه متعادل و بهبود کیفیت گندم، اجرای مزارع مشاهده‌ای – مقایسه ای، پایش و پیش آگاهی در کنترل آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز اشاره کرد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز اظهار داشت: امسال با توجه به پهنه بندی خاک‌های استان برای هر شهرستان بر اساس کمبود‌های خاکی که در آن وجود دارد توصیه‌های کودی ارائه شده است.

علیرضا جعفرنژادی اضافه کرد: اگر کشاورز در مرحله پنجه زنی و شکم خوش از عناصر آهن و روی استفاده نماید با افزایش عملکرد محصول روبرو خواهد شد.

وی اظهار داشت: علیرغم آهکی بودن خاک‌های استان، اما معضل جذب کلسیم در خاک‌های استان وجود دارد که برای رفع این مشکل می‌توان کود‌های اسیدی را در سبد کودی قرار داد.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of