امام جمعه دزفول: تمام مولفههای فرهنگ با بیتدبیری در زمان کرونا تعطیل شدند
امام جمعه دزفول با اشاره به تاثیر ۲ سال شیوع کرونا بر فرهنگ جامعه گفت: متاسفانه تمام مولفههای فرهنگ از جمله دانشگاهها و مدارس با بیتدبیری در این ایام تعطیل شدند.
حجت الاسلام سید محمدعلی قاضی دزفولی روز چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی دزفول در دفتر نهاد امامت جمعه این شهر افزود: آسیبهای زیادی به فرهنگ جامعه در این ایام وارد شد.
وی اتفاق خسارت بارتر دیگر در ایام کرونا را تهیه موبایل و تبلت برای دانش آموزان به بهانه بهره مندی از فضای مجازی و حضور آنلاین در کلاسها دانست و ادامه داد: سلاح دشمن را به دست دانش آموزان دادیم و دشمن روی جمعیت ۱۶ میلیونی دانش آموزان ما کار کرد.
حجت الاسلام قاضی دزفولی با بیان اینکه ایران در قضیه نفوذ رتبه نخست دنیا را دارد، گفت: نفوذیها در بدنه نظام و اقشار مختلف مردم تحت عنوان پیاده نظام دشمن فعالیت دارند.
وی طرح بحث هجمه فرهنگی از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۶۸ را یادآور شد و افزود: مسوولیت ما در قضیه فرهنگی و جنگ ترکیبی و شناختی دشمن بسیار سنگین است.
امام جمعه دزفول با بیان اینکه برنامه ریزی دشمن حساب شده است، اظهارداشت: تمرکز دشمن روی دانش آموزان به این دلیل است که والدین هم با توجه به تعلق خاطر به فرزندان در صحنه حاضر میشوند.
وی عضوگیری منافقین از دانش آموزان در زمان انقلاب را یادآور شد و افزود: همین افراد اکنون در آلبانی مغز متفکر و برنامه ریز این گروه تروریستی هستند.
حجت الاسلام قاضی دزفولی با تاکید بر لزوم شناخت و بصیرت برای مقابله با فتنههای دشمن بیان کرد: صدا و سیما نباید فیلم کشیدن چادر از زنان و پاره کردن قرآن را نشان دهد چراکه به دیگران نیز تسری مییابد.
وی با اشاره به برنامه ریزی دشمن برای تاثیر بر ذهن اقشار مختلف جامعه به ویژه نوجوانان افزود: دشمن در اغتشاشات اخیر تصور میکرد جمعیت میلیونی کشف حجاب میکنند ولی اینگونه نشد و افراد خیلی کمی همراه آنها شدند.
امام جمعه دزفول با اشاره به تلاش دشمن برای خنثی کردن اثر جهانی سرود سلام فرمانده گفت: دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی مهندسی معکوس میکند لذا در راستای مقابله با سرود سلام فرمانده، تلاش کرد هجمه را به سمت مقام معظم رهبری هدایت کند.
ورود فلهای معلم به آموزش و پرورش درست نیست
امام جمعه دزفول با انتقاد از ورود فلهای معلم به آموزش و پرورش گفت: معلمی یکی از حساسترین شغلها است و قرار نیست با جذب معلم مشکل اشتغال را حل کنیم.
وی خواستار فعال شدن نشست کمیته حوزه علمیه و آموزش و پرورش شد و افزود: تربیت بر آموزش مقدم است ولی اکنون آموزش و پرورشی تربیت زده داریم.
حجت الاسلام قاضی دزفولی خواستار تغییر نگرش و خارج شدن از بحثهای کلیشهای در نشستهای شورای آموزش و پرورش شهرستان شد و اظهارداشت: باید روی خلاقیتها و توانمندیهای دانش آموزان کار شود.
وی واگذاری امور در ۱۳ آبان به خود دانش آموزان را از اقدامات مثبت ارزیابی و بیان کرد: اگر هویت شخصیتی دانش آموزان را شناسایی و برای آنها برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت داشته باشیم به طور قطع موفق میشویم.
امام جمعه دزفول با تاکید بر لزوم فعال کردن تمام ظرفیتهای آموزش و پرورش گفت: در زمینه سخت افزاری در آموزش و پرورش کار کردهایم ولی در زمینه نرم افزاری اقدام زیادی انجام ندادهایم.
وی با قدردانی از دست اندرکاران مراسم راهپیمایی ۱۳ آبان افزود: دانش آموزان و اقشار مختلف مردم دزفول در این راهپیمایی سنگتمام گذاشتند و مشت محکمی بر دهان دشمن زدند.
حجت الاسلام قاضی دزفولی با بیان اینکه این راهپیمایی باشکوه دوست و دشمن را متعجب کرد، اظهارداشت: مراسم راهپیمایی ۱۳ آبان امسال همچون راهپیمایی ۲۲ بهمن باشکوه برگزار شد.
وی با تسلیت درگذشت طلبه فاضل حجت الاسلام خوشروانی افزود: خانواده این بزرگوار و روحانیت دزفول خواستار پیگیری موضوع و سپردن مسببان به دست قانون هستند.
۶۳ شاعر آیینی در دزفول وجود دارد
رییس کانون مداحان شهرستان دزفول نیز در این نشست با اشاره به برنامه شعر فاطمی و تجلیل از شاعران آیینی گفت: دزفول ۶۳ شاعر آیینی دارد که این آمار در کشور زبانزد است.
عزیز کنجدکار افزود: بیش از ۳۰۰ شعر آیینی هر سال سروده میشود از این رو هیاتهای عزاداری در ایام محرم شعر تکراری نمیخوانند.
وی با بیان اینکه نخستین کتاب نوحه و شعر آیینی بعد از انقلاب با مجوز اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول به چاپ رسیده است، افزود: باید برای استعدادیابی شعرا در مدارس برنامه ریزی کنیم.
امام جمعه دزفول در این باره گفت: برای تجلیل از شعرای آیینی و نشان دادن توانمندیهای فرهنگی جامعه برنامه ریزی شود ضمن اینکه این توانمندیها باید با همدیگر هم افزایی داشته باشند.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد یک جبهه فرهنگی برای مقابله با جنگنرم دشمن افزود: شعر آیینی حتما باید با دفاع مقدس، ایثار و شهادت گره بخورد.
رییس اداره کتابخانههای عمومی دزفول نیز با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی، برگزاری انجمن کتابخانههای این شهرستان را یادآور شد و گفت: نهمین کاروان دانایی با استفاده از ظرفیت کتابداران جهادی در مناطقی که کتابخانه ندارند در شهیون به راه افتاده است.
مهدی آبیار زاده افزود: این کارون در راستای تسهیل دسترسی کودکان و نوجوانان به خدمات کتابخوانی و فواید آن و همچنین اجرای قصه گویی برگزار میشود.
وی برگزاری اختتامیه جشنواره دفاع مقدس، نشستهای پرسش و پاسخ و اجرای زنگ کتابخوانی را از برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی در دزفول برشمرد و افزود: لازم است از همه ظرفیتهای شهرستان برای ترویج کتابخوانی استفاده شود.
خروجی کتابخوانی باید ارتقای سطح فرهنگ عمومی، علم و اخلاق باشد
امام جمعه دزفول نیز با با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی و لزوم ترویج آن گفت: برگزاری جشنواره و استقرار کارشناسان در رادیو و بیان عملکردها در زمینه کتاب وکتابخوانی در تریبون نماز جمعه باید مدنظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بررسی محتوا و کیفیت کتاب باید مدنظر باشد، افزود: خروجی ترویج کتاب و کتابخوانی در جامعه باید ارتقای سطح فرهنگ عمومی، علم و دانش و اخلاق باشد.
حجت الاسلام قاضی دزفولی کتاب وکتابخوانی را یک مولفه قوی و اثرگذار فرهنگی دانست و با اشاره به ریل گذاری رهبر معظم انقلاب برای فرهنگ جامعه افزود: سند نهضت مطالعه مفید مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۶ ماده دارد و باید به عنوان یک سند بالادستی پیگیری و در شهرستان دزفول اجرا شود.
رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول نیز در این نشست گفت: این مرکز فرهنگی کتابخانه تخصصی دفاع مقدس دارد که بعد از تهران در سطح کشور دوم است.
بهزاد جولایی یکی از برنامههای این مرکز فرهنگی را معرفی کتابها در مدارس عنوان کرد و افزود: متاسفانه به رغم هماهنگیهای صورت گرفته برخی از مدیران مدارس در این زمینه همکاری نمیکنند.
وی همچنین خواستار همکاری ائمه جماعات مساجد برای معرفی کتاب در بینالصلاتین شد و افزود: هدف دشمن سطحی نگری است حال آنکه عمق بخشی به افراد با کتاب انجام میشود.
رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول همچنین خواستار راه اندازی کتابخانه دیجیتالی شد.
مانع فعالیت زنان کتابفروش دوره گرد نشویم
رئیس موسسه دزفول شناسی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه جوانان باید هویت ملی مذهبی خود را به دست بیاورند، گفت: کتابهای ارزشمند دزفول شناسی باید در کتابخانهها باشند تا مورد استفاده جوانان قرار گیرند.
مرتضی بدخشان با اشاره به فعالیت کتابفروشان دوره گرد زن افزود: این افراد با هدف اشتغال وارد این عرصه شدهاند و نیازی به جلوگیری از فعالیت آنها نیست ضمن اینکه میتوان با ساماندهی، آنها را به عرضه کتابهای فاخر هدایت کرد.
حمید صادق جولا معاون فرهنگی شهرداری دزفول نیز در این نشست با اشاره به برنامههای شهرداری به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی اظهارداشت: فضاسازی شهری، حرکت اتوبوس گردشگری، برگزاری نخستین کارگاه خوانش کتاب، مسابقات کتابخوانی شهری، کاشت نهال و حمایت از نویسندگان دزفول از اقدامات شهرداری به همین مناسبت هستند.
اجلاس نماز در دزفول برگزار میشود
مدیر آموزش و پرورش دزفول نیز ضمن تبریک هفته کتاب وکتابخوانی از حضور پرشور و حداکثری مردم دزفول در راهپیمایی ۱۳ آبان قدردانی کرد و گفت: شهرستان دزفول۸۰ هزار دانش آموز دارد که با توجه به آسیبهای مجازی شدن کلاسها در ایام کرونا باید از افراد متخصص برای جهاد تبیین استفاده کنیم.
امیر ظاهر طحان، نماز را پیش نیاز و رمز موفقیت دانست و افزود: اجلاس نماز ویژه مدیران و معاونان پرورشی در آذرماه امسال در طول هفته بسیج برگزار میشود.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول نیز با اشاره به تشکیل کمیته کودک و نوجوان در نشست قبلی شورای فرهنگ عمومی این شهرستان گفت: متاسفانه دانشگاهها خود پیشنهاد تشکیل اتاق فکر فرهنگی را در شهرستان دادند ولی در جلسات حاضر نمیشوند.
علیرضا چرخابی همچنین با ارائه گزارشی از عملکرد شورای فرهنگ عمومی اظهارداشت: این شورا از شوراهای فرهنگ عمومی فعال استان خوزستان است و امیدواریم با استمرار و مشارکت بیشتر اعضا شاهد ارتقای آن باشیم.