آخرین اخبار کرونا در ایران | رشد ۱۱۰ درصدی شهرستانهای قرمز / تعداد متوفیان ۲ برابر شد
انتشار نقشه رنگبندی کرونایی ایران در دومین هفته مردادماه ۱۴۰۱ نشان میدهد روند گسترش ویروس منحوس در سراسر کشور نسبت به ابتدای همین ماه رشد قابل ملاحظهای داشته تاجایی که تعداد شهرستانهای قرمز رشدی معادل ۱۱۰ درصدی را تجربه کرده است.
اوایل تابستان سال جاری بود که شعلههای زیرخاکستر ویروس منحوس با زیرسویههای جدیدش دوباره خودنمایی کرد و خوشههای نگران کنندهای در گوشه و کنار کشورمان ایجاد کرد.
از همان روز مسئولان وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا با انتشار دستورالعملها و همچنین ایجاد زیرساختهای سرعت بخشیدن به تزریق واکسن برای تکمیل و البته تلقیح دوز یادآور برنامهریزی کردند اما واقعیت امر اینجاست که به دلیل کاهش سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی در ایران به زیر ۳۵ درصد بازهم شاهد روند افزایشی نرخ ابتلای کرونا در سراسر ایران بودیم.
در این زمینه کارشناسان وزارت بهداشت تاکید دارند تکمیل فرآیند واکسیناسیون توسط هموطنان بخصوص آنهایی که شش ماه از تاریخ تزریق آخرین واکسنشان گذشته است امری مهم و تعیین کننده درکنار رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
این گروه معتقدند باید بپذیریم ویروس کووید هنوز فعال و توانمند در ایجاد بحران است بنابراین اگر هموطنان زندگی درشرایط فعالیت این نوع ویروس را برنامهریزی کنند قطعا مدیریت شرایط کاری بسیار سادهتر و البته کم هزینهتر خواهد شد.
به گفته این متخصصان بهداشت و درمان تغییر سبک زندگی امروز ما براساس شرایط فعالیت ویروس کووید میتواند تعیین کننده باشد چون مسئولان مربوطه پیشنیازها را مهیا کردهاند و موفقیت یا عدم موفقیت این طرحها مربوط به سطح همکاری و هماهنگی هموطنان با این قوانین است به عنوان مثال استفاده از ماسک، تهویه مناسب هوا در مراکز پرجمعیت، کاهش دید و بازدیدهای غیرضروری، رعایت بهداشت فردی و البته رعایت اصول قرنطینه با اولین علائم هشدار دهنده بیماری از کلیدیترین موارد است.
واقعیت آماری در پیک هفتم
در این شرایط اگر نیم نگاهی گذرا به تغییر روند آمارهای رسمی منتشر شده از سوی مقامات مسئول در دوره پیک هفته داشته باشیم میبینیم نرخ ابتلا از ابتدای مردادماه تا روز گذشته شاهد رشدی معادل ۱۳٫۴۰ درصد بوده است.
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به نمودارهای رسمی منتشر شده تاکید میکنند اگرچه نرخ ابتلای روزانه در مقایسه به ابتدای مرداد ۱۴۰۱ در آخرین روز ارایه آمار نزولی شده اما اگر دقیقتر توجه داشته باشیم همواره در مدار صعود قرار داشته و درصورت بیتوجهی به این موضوع احتمال بروز چالشی قابل توجه در این زمینه وجوددارد که نباید آن را نادیده بگیریم.
در همین حال به گفته کارشناسان بهداشت و درمان قابلیت سرایت بسیار بالای زیرسویههای امیکرون در ایران بهگونهای است که تنها در مدت یک هفته توانسته تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی را در ایران ۱۱۰ درصد افزایش دهد به این معنی که تعداد شهرستانهای پرخطر اول مردادماه تنها یک هفته بعد به رقم ۱۲۰ شهرستان رسیده است. این درحالی است که تغییر رنگبندی کرونایی در ایران همگی حکایت از گسترش سریع ویروس کرونا در ایران دارند چون تعداد شهرستانهای نارنجی از ۸۶ به ۱۱۲ مورد رسیده و شهرستانهای زرد کرونایی از ۱۹۹ مورد ابتدای مرداد کاهشی معنادار به خود گرفتهاند تا جایی که روز گذشته ۱۶۶ شهر در وضعیت زرد قرار داشتند.
به گفته این گروه واقعیت سرعت انتشار بیماری در سراسر ایران در بخش کاهش تعداد شهرستانها در وضعیت آبی کاملا خودنمایی میکند چون یک هفته تعداد ۱۰۶ شهرستان آبی سراسر ایران نزدیک به کمتر از نصف یعنی به عدد ۵۰ رسیده است و در همین وضعیت شاهد رشد ۷۳٫۹۶ درصد نرخ بستری بیماران در مراکز درمانی و البته افزایش ۴۰٫۱۶ درصدی موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه بودهایم.
این متخصصان همچنین درباره میزان کشندگی زیرسویههای امیکرون هم تاکید دارند افزایش نرخ موارد فوتی در یک هفته گذشته به میزان ۱۰۷٫۶۹ درصد نشان میدهد به هیچ عنوان هموطنان نباید دچار اشتباه محاسباتی شده و این نوع از ویروس را کم خطرتر متصور باشند چون اگرچه شدت بیماری ایجاد شده با این نوع از ویروس کمتر از گذشته است اما واقعیت امر اینجاست که هنوط قابلیت جان گرفتن از بیماران بخصوص بیمارانی که دارای بیماریهای زمینهای هستند را دارد.
استان اصفهان/ ۱۲ شهر در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت
پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع اصحاب رسانه با اشاره به روند کرونا در استان، اظهار داشت: در حال حاضر کرونا همچنان روند صعودی به خود گرفته و تعداد موارد شناسایی و بستری رو به افزایش است.
وی افزود: سرعت سرایت بسیار بالاست و هر بیمار مبتلا به کرونا ۱۸ نفر را مبتلا میکند و همچنان توصیه میشود رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون در دستور کار باشد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ۱۲ شهر استان اصفهان قرمز هستند، گفت: شهرستانهای اصفهان، چادگان، خوانسار، دهاقان، سمیرم، شهرضا، فریدن، فریدونشهر، فلاورجان، مبارکه، نائین و نطنز در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
عقدک تصریح کرد: شهرستانهای اردستان، بویین و میاندشت، خمینیشهر، خور و نجفآباد نارنجی و شهرستانهای تیران و کرون، شاهینشهر و لنجان زرد و شهرستان برخوار آبی است.
استان فارس/ بازگشت رنگ قرمز به نقشه
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز رنگ قرمز دوباره به نقشه استان فارس بازگشته و در حال حاضر ۳ شهرستان خنج، اوز و استهبان در حالت پرخطر یا قرمز قرار دارند.
بر همین اساس شهرستانهای ممسنی، اقلید، خرمبید، پاسارگاد، سرچهان، شیراز، نیریز، لارستان، جویم و گراش در وضعیت نارنجی و هشدار قرار گرفتند در این میان تنها خفر، فراشبند و کوه چنار در وضعیت آبی هستند و مابقی شهرستانها در وضعیت زرد قرار دارند.
این وضعیت استان فارس در کنار افزایش شمار مبتلایان و بستریشدگان در بیمارستانها نگرانی مسئولان را در پی داشته و مرتب اعلام هشدار میکنند تا مردم الزامات بهداشتی را رعایت کنند.
بر همین اساس دانشگاه علوم پزشکی شیراز آخرین آمار کروناییها را اعلام کرد که بر این مبنا از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو میلیون و ۱۸۵ هزار و ۹۹۶ تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، ۶۴۰ هزار و ۵۰۲ بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و ۷۸۳ هزار و ۷۸۹ تست تشخیصی مولکولی بوده که ۵۲۳ هزار و ۱۶۱ مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۴۰۲ هزار و ۲۰۷ مورد تست سریع انجام شده و ۱۱۷ هزار و ۳۴۱ بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری ۸۶ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته هم اکنون ۴۵۷ بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، ۴۸ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در ۲۴ ساعت گذشته نیز یک مورد جدید فوتی کووید۱۹ در فارس ثبت شده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون، به هشت هزار و ۴۷ نفر رسید.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با احتساب چهار دُز، به هشت میلیون و ۱۸۱ هزار و ۹۴۰ دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و ۴۲۵ هزار و ۳۵ دُز نوبت اول، سه میلیون و ۱۳۲ هزار و ۸۵ دُز نوبت دوم، یک میلیون و ۵۵۶ هزار و ۵۳۰ دُز نوبت سوم و ۶۸ هزار و ۲۹۰ دُز یادآور واکسن بوده است.
استان کرمان/ بستری ۲۴۵ بیمار قطعی کرونایی
براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان همچنان ۱۳ مورد و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۴ به ۶ شهر افزایش یافته است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از ۶ به ۴ کاهش پیدا کرده است و متاسفانه دیگر هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹، تا روز گذشته، اظهار داشت: ۱۰۶ مورد مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان داشتیم که از این تعداد ۴۹ مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۱۲ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲۸ مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۸ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان ۲۴۵ نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید ۱۹ در استان کرمان ۴ مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان ۵ هزار و ۷۰۴ نفر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای ۱۲ سال در استان کرمان را ۲ میلیون و ۳۴۸ هزار و ۵۲۹ دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، ۲ میلیون و ۸۱ هزار و ۶۰۹ دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، ۹۰۳ هزار و ۴۵ دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و ۴۱ هزار و ۸۸۴ دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.
استان هرمزگان/ ۴۱۴۰ نفر به کرونا مبتلا هستند
فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در بندرعباس در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در هرمزگان اظهار داشت: روند صعودی ابتلا به کرونا در سطح استان همچنان وجود دارد و روزانه بر تعداد مبتلایان افزوده میشود.
وی افزود: مطابق آخرین رنگ بندی اعلام شده از سوی وزارت کشور در حال حاضر شهرستانهای بندرلنگه، بستک و بندرخمیر در وضعیت قرمز بیماری هستند و شهرستانهای بندرعباس، میناب، رودان و جزیره کیش نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حال حاضر در سطح استان ۴۱۴۰ بیمار کرونایی وجود دارد که از این تعداد ۴۱۳۱ نفر بصورت سرپایی و ۶ بیمار بصورت بستری تحت درمان هستند.
وی تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته هیچ فوتی بدلیل کرونا در استان هرمزگان ثبت نشد و آمار فوتی ها دو هزار و ۶۲۹ نفر باقی ماند.نوروزیان گفت: در این بازه زمانی ۱۳ بیمار جدید با تشخیص کرونا در استان بستری شدند که ۱۱ نفر از این بیماران بستری، بدحال و اینتوبه در بخش مراقبتهای ویژه تحت نظر هستند.
وی در ادامه افزود: مردم استان تزریق دوز یادآور واکسن کرونا را از یاد نبرند و حتما با مراجعه به یکی از مراکز واکسیناسیون نسبت به تزریق دوز سوم و چهارم اقدام کنند.
استان خراسان رضوی / ۶ شهر در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت
محمد پهلوان کاشی اظهارداشت:در حال حاضر شهرهای بردسکن، خواف، سرخس، قوچان، کاشمر و کوهسرخ در وضعیت قرمز و بجستان، تربت حیدریه، جغتای، چناران، خلیل آباد، سبزوار، فریمان، داورزن، کلات، گناباد، مشهد و نیشابور واقع در خراسان رضوی در وضعیت نارنجی قرار دارند.
وی گفت: در حال حاضر شهرهای باخرز، تربت جام، خوشاب، درگز، رشتخوار، صالح آباد، مه ولات، در وضعیت زرد و سایر شهرهای استان خراسان رضوی در شرایط آبی قرار دارند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه روند تعداد بیماران سرپایی و بستری مبتلا به کرونا در خراسان رضوی افزایشی است از عموم گروههای هدف خواست ضمن رعایت دستورالعملهای بهداشتی، استفاده از ماسک، اجتناب از حضور در دورهمیها و حفظ فاصله اجتماعی، نسبت به تکمیل و یا دریافت دز یادآور واکسن کرونا اقدام کنند.
پهلوان کاشی اظهار کرد: طی شبانه روز گذشته، ۱۶۴بیمار جدید مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی خراسان رضوی بستری شدند که ۱۲۲ نفر از این تعداد متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
وی خاطرنشان کرد:در حال حاضر۵۱۹بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که ۴۰۲ نفر از این بیماران در مراکز درمانی این دانشگاه قرار دارند.
وی تعداد بیماران بدحال مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبت ویژه استان خراسان رضوی را ۱۰۱ نفر اعلام کرد و گفت: این تعداد نسبت به ده روز گذشته حدود ۳۴ درصد افزایش یافته است و بیشتر افرادی که در این بخشها بستری هستند نسبت به تکمیل و یا دریافت واکسن کم توجهی داشته اند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تمامی سطوح بهداشتی و درمانی برای خدمت رسانی به بیماران در آمادگی کامل است تصریح کرد:طی شبانه روز گذشته، یک هزار و ۵۰۰ نقر به مراکز خدمات جامع سلامت و اورژانس بیمارستانها به صورت سرپایی مراجعه و تحت درمان قرار گرفتند.
استان گلستان/ بیش از ۳۰۰ بیمار در مراکز درمانی بستری هستند
سعید گلفیروزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گرگان با اشاره به اعلام آخرین وضعیت کرونا در استان اظهارداشت: براساس آخرین رنگبندی کرونایی وضعیت شیوع کرونا در استان گلستان در ۱۰ شهرستان بسیار پر خطر شده و براین اساس شهرستانهای گرگان، گمیشان، کردکوی، بندرگز، ترکمن، علیآبادکتول، کلاله، مینودشت، گالیکش و آققلا در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
وی افزود: همچنین شیوع کرونا در گنبدکاووس، مراوهتپه و آزادشهر نارنجی و پرخطر شده و رامیان تنها شهر با وضعیت زرد و نسبتا پرخطر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان اظهار کرد: اکنون ۳۱۳ نفر از مبتلایان به کرونا در گلستان در بیمارستانهای این استان بستری هستند که از این تعداد ۴۰ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بیماران مبتلا به کرونا بستری هستند و ۲۳ نفر هم با کمک دستگاه نفس میکشند.
گلفیروزی گفت: تزریق واکسن دوزهای سوم و چهارم کرونا و استفاده از ماسک و دوری از تجمع می تواند از ابتلا به کرونا و فراگیری بیشتر آن جلوگیری کند.