طرح توسعه فضای سبز در واحدهای هفتگانه نیشکری خوزستان آغاز شد
طرح توسعه فضای سبز در واحدهای هفتگانه شرکت توسعه نیشکر وصنایع جانبی خوزستان روز دوشنبه با غرس ۱۶۰ هزار اصله نهال آکالیپتوس شروع شد.
به گزارش اهواز نوین، مدیرعامل شرکت کشت و صنعت امام خمینی(ره)در آیین نمادین شروع عملیات طرح توسعه فضای سبز که در محدوده زمینهای این شرکت انجام شد گفت: نیمی از این نهالها در ۸۰ هکتار از زمینهای این شرکت کشت میشود و بقیه در سایر مجتمعهای وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی غرس خواهد شد.
محمدرضا عصاره نژاد افزود: در پنج سال آینده یک میلیون اصله نهال در سطح ۸۰۰هکتار از زمینهای این شرکت با هدف حفظ محیط زیست و استفاده از چوب درختان آکالیپتوس برای تولید چوب صنعتی در کارخانه ام .دی.اف که در جوار این شرکت قرار دارد کشت میشود.
وی به رشد سریع درختان آکالیپتوس در شرایط خاص آب و هوایی خوزستان اشاره کرد و بیان کرد: توسعه فضای سبز و تجاری سازی چوب این درخت میتواند به ایجاد اشتغال مولد و افزایش ثروت ملی منجر شود.
عصاره نژاد افزود: بخش مهمی از آب مورد نیاز درختان آکالیپتوس و فضای سبز از زهابهای نیشکری تامین میشود.
کشت چهار میلیون و ۱۰۰ هزار اصله نهال در زمینهای نیشکر
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی نیزبا اشاره به اینکه این شرکت در چارچوب تعامل و مشارکت با ستاد نهضت سبز خوزستان ، منابع طبیعی و همکاری با سازمانهای مردم نهاد طرح کاشت چهار میلیون و ۱۰۰هزار اصله نهال مثمر و غیرمثمر را در چند سال اخیر در محدوده زمینهای واحدهای هفتگانه نیشکری خوزستان اجرا کرده گفت: طرحهای توسعه فضای سبز در تعدیل آب و هوا ، کاهش شوری خاک ، زیبایی چشمانداز منطقه و ایجاد اشتغال موثر و راهگشا بوده است.
عبدعلی ناصری بیان کرد: توسعه فضای سبز و کاشت درخت تنها به محیط درونی واحدهای هفتگانه نیشکری خوزستان محدوده نیست و توجه به محیط پیرامونی نیز همواره مد نظر بوده و در همین پیوند ۲ شرکت کشت و صنعت نیشکر میرزا کوچک خان و امیرکبیر عملیات کاشت نهال را در حاشیه جاده اهواز – آبادان انجام دادند.
عملیات اجرایی واحدهای هفتگانه نیشکر در شمال و جنوب شامل امیرکبیر ، امام خمینی(ره)، دعبل خزاعی ، دهخدا ، سلمان فارسی ، حکیم فارابی و میرزاکوچک خان .از اوایل دهه ۷۰ شروع شد و از سال ۱۳۹۰ به بعد یکی پس دیگری به مرحله تولید شکر رسیدند.
کل زمینهای واحدهای نیشکری طرحهای هفتگانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی حدود ۸۴ هزار هکتار است و پیش بینی شده امسال ۶۰۰هزار شکر در این واحدها تولید شود. این میزان تولید معادل ۴۰درصد نیاز کشور به شکر است.
مجتمع کشت و صنعت هفت تپه و کارون ۲ واحد فعال دیگر در تولید شکر از نیشکر در شمال خوزستان واقع شدهاند.