توصیههای شب یلدایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز؛ شیرینی تر و آجیل فله نخرید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: دورهمی شب یلدا میتواند شیوع کرونا را افزایش دهد و ۲۲ درصد مبتلایان در هفته گذشته در استان خوزستان از طریق تماس با مورد مثبت در خانواده بوده است.
به گزارش اهواز نوین، فرهاد ابولنژادیان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مهمترین زمینههای انتقال ویروس کرونا تماس نزدیک، شلوغی و تجمع افراد و فضاهای سرپوشیده با تهویه نامناسب و ناکافی است.
وی افزود: خطر تماس و انتقال ویروس به میزان تهویه محیط، تجمع جمعیت، میزان استفاده از انواع ماسک، مدت تماس و نوع فعالیت افراد بستگی دارد که بر این اساس نگرانیهایی برای شب یلدا وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان میدهد که حدود ۱۰ درصد مبتلایان مسئول بیش از ۸۰ درصد موارد انتقال ویروس هستند.
وی ادامه داد: مهمترین مقالات علمی و هم شواهد نشان میدهد که کانون خانوادهها و دورهمیهای خانوادگی از عمدهترین راههای انتقال ویروس است و متأسفانه بسیاری از خانوادهها اصول پیشگیری را تا زمان بروز علائم بیماری در یکی از اعضای خانواده رعایت نمیکنند.
ابولنژادیان تصریح کرد: براساس آخرین بررسیها حدود ۸۳ درصد مشکل انتقال ویروس با لغو دورهمیهای کوچک، ۷۳ درصد با تعطیلی مؤسسات آموزشی، ۵۶ درصد با محدودیت در تردد و ۵۱ درصد با افزایش لوازم خود مراقبتی مانند ماسک قابل حل خواهد بود.
وی بیان کرد: ۲۲ درصد مبتلایان در هفته گذشته در استان خوزستان از طریق تماس با مورد مثبت در خانواده، ۲۱ درصد از طریق تماس با مورد مثبت یا مشکوک در محله، ۱۶ درصد در اثر تماس با سایر بستگان و شرکت در میهمانیها و دید و بازدیدها و ۱۵ درصد دیگر از طریق ترددهای مکرر درون شهری به این بیماری دچار شدند.
ابولنژادیان بیان کرد: رعایت فاصله اجتماعی حداقل دو متر، استفاده از ماسک در خانه در صورت داشتن علائم عطسه و سرفه که نباید به راحتی از این علائم عبور کرد از مهمترین راههای پیشگیری از انتقال و ابتلا به کرونا است.
این مقام مسئول گفت: استفاده همه اعضای خانواده از ماسک در صورت ابتلا یکی از افراد خانه، خودداری از روبوسی و در آغوش گرفتن، تحویل منظم هوای منزل، ضدعفونی کردن مکرر سطوح، ضدعفونی کردن مرتب و مکرر سرویس بهداشتی و قرنطینه همه اعضای خانواده حتی در صورت نداشتن علائم هنگام ابتلا یکی از افراد خانواده از موارد ضروری در مقابله با کرونا ویروس است.
وی اظهار کرد: در صورت تهیه آجیل برای شب یلدا لازم است مواردی همچون گذاشتن در فر با دمای ۴۰ درجه، ضدعفونی بستهبندی پیش از استفاده، خرید آجیل بستهبندی، خرید نکردن از دستفروش به صورت فلهای، بیرون گذاشتن آجیلها به مدت ۴۸ سال رعایت شود.
مسئول حوزه سلامت استان ادامه داد: پرهیز از خرید شیرینی تر، گرم کردن شیرینیهای خشک در فر یا تستر، شستشوی خشکباری که امکان آبکش دارند از دیگر نکات لازمالاجرا در مصرف آجیل است.
وی افزود: درحال حاضر سه شهر اهواز، آبادان و بهبهان در وضعیت نارنجی کرونا قرار دارند و سایر شهرهای استان در وضعیت زرد هستند.
ابولنژادیان تصریح کرد: اجرای طرح محدودیتهای کرونایی در خالی شدن بیمارستانها و کاهش آمارها بسیار مؤثر بود بهطوریکه قبل از محدودیتها پنج بیمارستان در اهواز مشغول پذیرش بیماران کرونایی بودند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیمارستان امیرالمؤمنین و فاطمه الزهرا از چرخه درمان کرونا خارج شده، در بیمارستان نفت تعداد کمی بیمار کرونای بستری هستند، بیمارستان رازی نیز فقط یک سوم ظرفیت، بیمار کرونایی دارد و در بیمارستان گلستان صرفاً ۱۰ تخت مراقبت ویژه به بیماران کرونایی اختصاص داده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: الان به نسبت قبل از اجرای محدودیتها ۵۰ درصد تختهای آیسییو استان کاهش یافتهاند و تعداد بیماران بستری در تختهای عادی به کمتر از ۲۰ درصد رسیده است.
وی عنوان کرد: خدا را شاکریم که فعلاً از پیک خارج شدیم و امیدواریم با رعایت پروتکلهای بهداشتی و همکاری مردم وارد پیک زمستان نشویم.
این مقام مسئول عنوان کرد: در حال حاضر نیز متوسط تعداد کل موارد مبتلا در هفته اخیر نسبت به هفته قبل ۱۵٫۷- درصد بوده و در همین بازده موارد بستری ۲۳٫۴- درصد و فوت ۹٫۲- درصد ثبت شده است.
وی ادامه داد: تعداد بیماران بستری در خوزستان نسبت به پیک قبلی کمتر بوده که این نشان از تأثیرات مثبت اعمال محدودیتهای کرونایی است.
ابولنژادیان تصریح کرد: ۲۹ درصد از کل مبتلایان به بیماری در استان افراد خانهدار، ۱۳ درصد آزاد، ۱۵ درصد کارگر و کارمند و ۹ درصد از حوزه بهداشت و درمان هستند.
وی ادامه داد: در بیماران مبتلا به کووید ۱۹، ۷۸ درصد دچار بیماری زمینهای نبودند همچنین در مناطق شهری ۸۹ درصد موارد ابتلا به بیماری را داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: میانگین سن فوتیهای استان، ۶۷ سال بوده که آمار فوتی در سن ۴۵ تا ۵۹ سال ۱۹ درصد است اما به محض ورود به سن ۶۰ تا ۷۴ سال این آمار به ۳۹ درصد رسیده که نشان از ضعف سیستم ایمنی بدن و بیماریهای زمینهای است.
وی افزود: ۲۹ درصد موارد فوتی دچار دیابت، ۲۹ درصد دارای فشار خون و ۲۶ درصد مبتلا به بیماری قلبی عروقی بودهاند.