رویکرد پژوهشی مناطق نفتخیز جنوب برای بهبود برداشت از ۱۰ میدان نفتی

رییس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: این شرکت با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مختلف داخلی بهینه‌سازی فرآیند تولید و افزیش ضریب ازدیاد از ۱۰ میدان نفتی را در اولویت قرار داده است.

به گزارش اهواز نوین،  شاهین کرد روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش که در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برگزار شد بیان کرد: با توجه به اهمیت مطالعات ازدیاد برداشت و بهبود فرآیند تولید از مخازن هیدورکربون در خرداد سال ۱۳۹۳ موافقتنامه ۲ جانبه با عنوان همکاری علمی – تحقیقاتی میان وزارت نفت و وزارت علوم تحقیقات و فناوری امضا شد.

وی ادامه‌داد: این تفاهمنامه در مرحله نخست منجر به قرارداد پژوهشی با برخی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی داخلی شد تا ۶ میدان نفتی اهواز، گچساران، بی‌بی حکیمه، منصوری، کرنج و کوپال به عنوان طرح‌های پژوهشی میدان محور مورد بررسی قرار گیرند.

رییس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به مرحله دوم واگذاری طرح های پژوهشی میدان محور به دانشگاه‌های کشور در امسال اشاره‌ کرد و گفت: این میدان‌ها شامل رگ سفید، مسجدسلیمان، بینک و مارون (مخزن بنگستان) هستند.

کرد افزود: ۱۰ میدان نفتی زیرپوشش مناطق نفتخیز جنوب در نوبت واگذاری طرح‌های پژوهشی میدان محور به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در چهار استان خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و بوشهر قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه بر اساس قراردادهای منعقد شده، مشاوران پژوهشی موظف هستند با اعمال رویکردی مبتنی بر فناوری‌ روز جهان، تحقیقات توسعه فناوری در این میادین را در مدت ۱۰ سال به انجام برسانند.

وی، تحقق راهبرد توسعه فناوری در تولید صیانتی، حداکثر سازی ضریب ازدیاد برداشت از مخازن، تسیهل عملیات تولید و کاهش هزینه‌ عملیاتی، ایجاد ارزش افزوده با خلق نوآوری و بکارگیری فناوری روز و تجربه شده جهانی و همچنین ارتقای فناوری‌ها و دانش فنی را از اهداف مهم این طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی بیان کرد.

رفع معضلات و چالش‌های صنعت نفت از طریق فعالیت پژوهشی

کرد، با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از معضلات و چالش‌های صنعت در مناطق نفتخیز جنوب از طریق فعالیت‌ پژوهشی قابل حل است گفت: برای نخستین بار RFPهای ارتقای تاب‌آوری تاسیسات نفت و گاز، خطوط لوله و انبیه صنعتی و غیر صنعتی این شرکت در برابر بحران سیل و بررسی تاثیر شیوع کرونا بر روی عملکرد این شرکت و ارایه راهکارها و دستورالعمل‌ لازم به‌منظور کاهش آسیب‌ احتمالی در حال انجام است.

وی همچنین تعداد پروژه‌های پژوهشی و تحقیقاتی در حال اجرا در سال ۹۹ را ۲۰ مورد، خاتمه یافته ۲ مورد و طرح‌های منعقد شده را پنج مورد بیان‌کرد و افزود: در مجموع پروژه‌های خاتمه یافته و جاری این شرکت در گروه تخصصی زمین شناسی ۲۸ مورد، مهندسی مخازن ۳۰ مورد، مهندسی حفاری ۲۸ مورد، انرژی پنج مورد، مهندسی بهره‌برداری ۱۴ مورد، فرآورش نفت و گاز ۲۷ مورد، HSE ۱۶  مورد، حفاظت صنعتی ۹ مورد، ماشین آلات دوار سه مورد، ساخت قطعات ۲ مورد، منابع انسانی هشت مورد و مهندسی ساختمان ۲ مورد است.

رییس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به پروژه‌های تحصیلات تکمیلی بیان‌ کرد: امسال تاکنون ۱۳۰ پروژه جاری، منعقد شده ۴۹ مورد و خاتمه یافته به ۴۳ پروژه رسیده است.

کرد، در خصوص دستاوردهای پژوهشی با رویکرد تجاری سازی توسط شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: در این بخش تاکنون ۱۳ پروژه پژوهشی خاتمه یافته و چهار پروژه دیگر در حال انجام است.

وی ساخت توربین گازی سولار سنتار مدل T-۴۵۰۲، ساخت مته حفاری دندانه‌ای و همچنین استفاده از روش‌های جدید پاکسازی زمین‌های آلوده به مواد نفتی اطراف تاسیسات نفت و گاز را ازجمله پروژه‌های تجاری سازی شده خاتمه یافته در این شرکت نام برد و ادامه ‌داد: تعداد ۲۰ پروژه جاری در مناطق نفتخیز جنوب در حال انجام است که مجری آنها مراکز دانشگاهی و پژوهشی از جمله پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه شیراز، دانشگاه تهران، شرکت توربین ماشین خاورمیانه، جهاد دانشگاهی، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه تربیت مدرس، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دانشگاه فردوسی، دانشگاه کشاورزی خوزستان، دانشگاه گیلان، و دانشگاه صنعتی امیر کبیر هستند.

۲۲۰ ناظر پژوهشی در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب

کرد، با بیان اینکه اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از سال ۱۳۷۹ پایه‌گذاری شده گفت: این اداره برای راهبری پروژه‌های پژوهشی در زمینه‌های مختلف، تعداد ۱۵ گروه تخصصی، ۶۵ حوزه تخصصی، ۴۰۰ نفر عضو گروه تخصصی و ۲۲۰ نفر ناظر پژوهشی در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه از ابتدای تشکیل این اداره تاکنون تعداد ۱۵۰ پروژه تحقیقاتی با اعتبار۶۴۰ میلیارد ریال انجام شده افزود: تاکنون نیز۹۱۶ پروژه (۸۵۲ مورد آن در مطقع کارشناسی ارشد و ۶۴ پروژه در مقطع دکتری)با محوریت صنعت نفت در این شرکت به پایان رسیده ‌است.

بر اساس این گزارش، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بزرگترین شرکت تولیدی نفت کشور است که در زمینه تولید، فرآورش و انتقال نفت خام و گاز طبیعی و همچنین تولید میعانات گازی فعالیت دارد. گستره فعالیت این شرکت افزون بر ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع در جنوب و جنوب غربی کشور است که بیش از ۶۰ میدان هیدورکربوری بزرگ و کوچک را در برمی‌گیرد.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of