نیاز به ایجاد ۶۰۰ کیلومتر سیلبند برای مقاومت برابر سیلابهای احتمالی
معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: آنچه در استان خوزستان یک دغدغه و خواست عمومی است، بالا بردن تاب مقاومت استان برابر سیلابهای احتمالی آینده است و طبق مطالعهای که انجام شده است، باید ۶۰۰ کیلومتر سیلبند احداث کنیم.
به گزارش اهواز نوین، فاضل عبیات در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه و اقتصاد مقاومتی استان که شامگاه هفتم شهریورماه در سالن شهید رجایی استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به سیلاب وسیع و طولانیمدتی که در استان خوزستان اتفاق افتاد، کارهای مربوط به بازسازی و نوسازی و همچنین آمادهسازی زمینهای کشاورزی انجام شد.
وی با اشاره به ۱۴ شهرستان آسیب دیده در پی سیل اخیر، گفت: ارزیابی خسارت ۱۹ هزار و ۴۶ واحد مسکونی در ۳۵۵ روستا صورت گرفت. در این بین سه هزار و ۴۱۴ واحد نیاز به احداث و ۱۵ هزار و ۶۳۹ واحد نیاز به تعمیرات داشتند و هفت هزار و ۸۹۴ خانوار مشمول دریافت وام معیشتی شدند.
معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: در زمینه اعتبارات بازسازی اماکن مسکونی، ۱۵ هزار و ۶۳۹ واحد تعمیراتی داشتیم که از این میان تعمیرات ۱۱ هزار و ۷۸۷ واحد به صورت کامل به اتمام رسید و تعمیر مربوط به سه هزار و ۸۵۲ واحد دیگر طبق موعد و زمانبندی اعلام شده تا آخر شهریورماه به صورت کامل به اتمام خواهد رسید. از سه هزار و ۴۱۷ واحد احداثی، عملیات اجرایی هزار و ۷۷۵ واحد با دریافت کمکهای بلاعوض و تسهیلات قرضالحسنه آغاز شده است اما با توجه به وجود موانع فنی در اجرای سازه های بتنی و همچنین عدم رغبت تیمهای اجرایی برای کار در گرمای استان خوزستان، در این زمینه اندکی با درصد پیشرفت پایینتری نسبت به واحدهای تعمیری رو به رو هستیم که امیدواریم با فروکش کردن گرما، کارها به سرعت به انجام برسد و کار تا پایان سال به اتمام برسند.
وی بیان کرد: یکی از بحثهای خیلی جدی که در استان خوزستان داریم، بحث حریم و بستر رودخانهها بود که در این زمینه تمام روستاهایی که تحت تاثیر سیلاب بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. نهایتا سه راهبرد برای برخورد بدون نیاز به جا به جایی محل روستاها در نظر گرفته شد. تعداد ۱۵۰ روستا را می توان با ترمیم سیلبندهای جناحین رودخانهها و احداث و تعمیر کانالهای سیلبند و اجرای سازه انتهای زهکشهای موجود، ایمنسازی کرد، آن هم بدون این که رقوم کف تمام شده منازل آن روستاها افزایش پیدا کند.
عبیات خاطرنشان کرد: آنچه در استان خوزستان یک دغدغه و خواست عمومی است، بالا بردن تاب مقاومت استان، شهرها، روستاها و مزارع، تاسیسات و زیرساخت ها برابر سیلابهای احتمالی آینده است. طبق مطالعهای که انجام شده است، باید ۶۰۰ کیلومتر سیلبند را احداث کنیم که هزینه آن بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان است.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۲۱۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خوزستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفتند که برای جبران خسارات، یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در هیات دولت مصوب شد که در قالب کمکهای بلاعوض به مبلغ ۹۲۶ میلیارد تومان است که تاکنون ۵۰ درصد آن تخصیص پیدا کرده است. پروندههای کشاورزی که تاکنون در خوزستان مورد ارزیابی قرار گرفته اند، ۲۳ هزار و ۴۹۴ مورد و برآورد خسارات نیز ۶۵۷ میلیارد تومان بوده است که از این میزان سه هزار و ۳۰۱ پرونده کشاورزی با اعتباری بالغ بر ۶۹ میلیارد تومان به بانک ها معرفی شده و از این میزان نیز مجموع پرداختی ها ۳۴ میلیارد تومان بوده است.
معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: پس از فروکش شدن سیلاب، کارهای مربوط به تخلیه آب از اراضی زراعی انجام شد که آمار خیلی خوب ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی منازل سیل زده به دست آمد که از این میزان ۹۵ درصد به کشت شلتوک اختصاص داده شده است.
وی افزود: در یک ماه اخیر پرداخت خسارت به کندی صورت گرفته است که با تصمیم استاندار و شورای تامین این مشکل مرتفع شد. ۱۰۴ مدرسه نیز دچار خسارت شدند که در این زمینه پیشرفت خوبی داشته ایم. همچنین در سیل اخیر، دو هزار و ۱۰۴ کیلومتر جاده متاثر شدند که اعتباراتی برای آن ها مصوب و تخصیص داده شده است. تامین قیر نیز یکی از مشکلات است. بحث آب و فاضلاب شهری و روستایی نیز یکی از دغدغه های عمومی مردم است.