ورود نژاد مرغ آرین به زنجیره گوشت خوزستان
بسته ترویجی مرغ نژاد آرین در تمام زنجیرهها (اجداد، مادر و گوشتی) در خوزستان درحال اجراست.
ایرج آصفی با بیان اینکه نژاد آرین تا دهه ۸۰ حدوداً ۸۵ درصد بازار فروش جوجه و گوشت مرغ تولید شده را در اختیار داشت گفت: متاسفانه در اوایل دهه ۱۳۸۰ به دلایل متعددی مجتمع مرغ لاین بابل کنار، با مشکلاتی مواجه و زمینه برای ورود شرکتهای انگلیسی و فرانسوی مهیا شد و ظرف مدت کوتاهی سهم جوجه آرین از ۸۵ درصد به صفر در سال ۹۰ رسید.
گسترش نژاد مرغ آرین میتواند تا ۸۵ درصد نیاز وارداتی کشور رامرتفع کند.
وی در ادامه افزود: با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری و به منظور تأمین غذا و ایجاد ذخایرراهبردی باتأکید برافزایش کمی وکیفی تولید که جزء سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی است، با تصمیمات، تدابیر و اقدامات انجام شده به سرعت مقدمات ورود آرین به زنجیره گوشت مرغ کشور بعد از دو دهه فراهم شده است. به منظور ادامه این حرکت ملی بسته ترویجی مرع نژاد آرین در تمام زنجیرهها (اجداد، مادر و گوشتی) از سوی وزارت جهاد به شرح ذیل اجرا میشود:
– اولویت تهیه و تامین دارو و واکسن با نرخ مصوب
– اولویت تامین تسهیلات با نرخ مناسب و استمهال وام تولید کنندگان ذیربط در مدت زمان مناسب
– عدم دربافت هرگونه هزینه و تعرفه در صدور مجوز
– حذف عوارض صادراتی و اولویت صدور مجوز صادرات تخم مرغ نطفه دار/ جوجه یکروزه / گوشت مرغ
– بخشودگی ۵۰ درصدی بیمه تکمیلی و اجباری سهم بیمه گذار
– اولویت خرید گوشت مرغ و ذخایر استراتژیک با قیمت بالاتر
خوزستان توان تامین نیاز ۷ درصد جوجه یکروزه استان را در گام اول طرح دارد
وی در ادامه افزود: استان خوزستان ظرفیت ۸۰۰ واحد مرغ گوشتی و ۱۶ میلیون قطعه در هر دوره، سالانه بالغ بر ۵۴ میلیون قطعه جوجه ریزی را دارد. جهاد کشاورزی استان در شرف راه اندازی یک واحد مرغ مادر گوشتی نژاد آرین در استان تا قبل از پایان سال به ظرفیت ۳۰ هزار قطعه میباشد که از این محل میتوان در سال بالغ بر ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجه یکروزه گوشتی نژاد آرین جهت واحدهای متقاضی در سطح استان فراهم نمود؛ که در این صورت در مرحله اول استان در تامین بالغ بر ۷ درصد نیاز جوجه یکروزه از این نژاد را میتواند تامین نماید.
آصفی در ادامه به بیان ویژگیهای نژاد آرین پرداخت: قابلیتهای ژنتیکی نژادآرین تا سن ۳۷ روزگی شامل بهبود ضریب تبدیل غذائی، کاهش تلفات، وزنگیری مناسب و کیفیت لاشه است و این موجب توصیه متخصصان به استفاده از جوجه گوشتی آرین به مرغداریهای کشور است تا با استفاده از قابلیتهای ژنتیکی و قیمت بسیار مناسبتر، نسبت به کاهش قیمت تمام شده گوشت مرغ و افزایش بهرهوری در مرغداریها اقدام شود.